ЈОКИЋ БЕЗ ПОДРШКЕ САИГРАЧА У ОКРШАЈУ СА ЈАНИСОМ Други узастопни пораз Денвера

Кошаркаши Денвера доживели су други узастопни пораз пошто су у гостима изгубили од Милвокија резултатом 112:95.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Ишли су Бакси и до 28 поена предности, па резултат на крају чак и не изгледа толико лоше.

Јанис Адетокумбо је одиграо фантастичан меч, постигао је 36 поена уз 18 скокоа и пет асистенција.

Из игре је погодио 14 од 19 шутева, а искористио је брзину и експлозивност да у неколико ситуација дирекнто нападне Николу Јокића.

Фото: Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Србин је играо под великим притиском пошто није добио готово никакву подршку саиграча, поготово у првом полувремену.

Након 24 минута Милвоки је имао предност резултатом 60:44, а Јокић је постигао 23 поена (10 од 18 из игре)за Нагетсе, преостали стартери само седам поена (два од 18 из игре), а кошаркаши који су са клупе ушли у игру додали су 14 поена (пет од 11 из игре).

Меч је српски центар завршио са 29 поена, 12 скокова и осам асистенција, а у другом полувремену није ни могао да рачуна на двојицу важних стартера, пошто су Џамал Мареј и Кентавијус Калдвел-Поуп доживели повреде.

Фото: Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Ерон Гордон је додао 14, а Мајкл Портер Јуниор 11 поена, док је у победничком саставу Демијан Лилард завршио утакмицу са 18 поена.

У овом окршају двојице кошаркаша који се налазе у трци за МВП награду, Адетокумбо је узвратио Јокићу за утакмицу одиграну 30. јануара, када је Денвер победио, а Сомборац уписао трипл-дабл учинак.

Екипа из Колорада сада има учинак од 36 победа и 18 пораза и четврта је на табели Западне конференције уз само победу мање од првопласиране Минесоте. Милвоки је трећи у Источној конференцији са 35 тријумфа и 15 изгубљених утакмица.

Курир спорт

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести