ПОЧИЊЕ ДУГООЧЕКИВАНО ФИНАЛЕ АБА ЛИГЕ ИЗМЕЂУ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ И ПАРТИЗАНА: Битка за престиж и Евролигу

И једни и други су превазишли препреке до финала. Црвена звезда на нешто лакси, а Партизан на нешто тежи начин.
1
Фото: Детаљ са последњег дербија у регионалној лиги, фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

Међутим, то сада није битно, с обзиром на то да је једино што се рачуна серија од бар три утакмице, колико ова два кошаркашка клуба очекује у наредном периоду. Предност у серији која би могла да одлучи о томе ко ће у Евролигу наредне сезоне, а ко ће још мало сачекати са озваничењем да постаје део елитног труштва, почиње већ сутра од 20.30 часова и то у хали „Александар Николић“, уместо „Београдској арени“.

Црвно-бели одлучили су да у популарном „Пиониру“ дочекају највећег ривала, због процене да је то најпогоднији домаћи терен и да је атмосфера „непријатељскија“ него да се игра у дворани скоро три пута већег капацитета.

Тренер Црвене звезде Јоанис Сферопулос жељно ишчекује први дуел.

– Целе сезоне тренирамо и напорно радимо да бисмо дошли до овог момента, до финала. Имамо предност домаћег терена и желимо да максимално фокусирани уђемо у утакмицу и играмо нашу игру. Концентрисани смо на то да одиграмо добру кошарку. Знамо шта треба да урадимо, играмо против великог ривала. Знамо њих, они знају нас и даћемо све од себе да победимо у првом окршају. Фокус нам је на томе, а не на читавој серији – подвукао је Грк.

У сличном тону говорио је и бек вицешампиона такмичења Немања Недовић.

– „Пионир“ је наша кућа и прави домаћи терен. Сигуран сам да ће бити пуна хала, а навијање фер и спортско јер овакве утакмице заслужују да буду на највишем нивоу.

Стратег Партизана Жељко Обрадовић дотакао се атмосфере.

– И у најави утакмице против Будућности позивао навијаче на фер и спортско навијање. Могу само да наставим да се понашам како се понашам откад сам дошао. Никада нисам давао никакве друге изјаве осим онога што осећам дубоко у мени. То је кошаркашка утакмица, играмо против великог ривала пред њиховим навијачима. Имамо искуство, знамо колико је то тешко, али на нама је да изађемо на паркет и будемо концентрисани на играње кошарке – рекао је трофејни стручњак.

Бек „парног ваљка“ Џејмс Нанели могао би да буде важан фактор.

– Урадили смо оно због чега смо овде и сада се окрећемо наредним утакмицама. Увек уживам и на припремама и током лигашког дела сезоне и у плеј-офу. Није ми важно, волим да играм кошарку. Играћу овако докле год будем могао – био је јасан амерички кошаркаш.

Серија се игра на три победе, а титулу брани Партизан, који је прошле године славио са 3-2.

В. М. Петровић

Евентуална мајсторица финала плеј-офа АБА лиге играће се дан касније, 26. маја

Евентуална пета утакмица финала плеј-офа кошаркашке АБА лиге између Црвене звезде и Партизана биће одиграна 26. уместо 25. маја зато што ће фудбалери "црвено-белих" тог дана прославити 35. титулу у историји клуба, а полиција неће бити у могућности да испрати та два велика догађаја у главном граду Србије, сазнаје Тањуг.

Кошаркаши Црвене звезде ће бити домаћин прве утакмице финала плеј-офа АБА лиге, која ће бити одиграна сутра од 20.30 часова у дворани "Александар Николић".

Финална серија се игра на три победе. Друга утакмица је на програму у среду од 19.30 сати, а домаћин ће поново бити Црвена звезда.

Партизан је домаћин трећег меча, који ће бити одигран 19. маја од 21 сат у Београдској арени. Евентуална четврта утакмица биће одиграна 21. маја, а Партизан би био домаћин на овом мечу.

Црвена звезда би била домаћин евентуалне пете утакмице, која би по новом распореду била одиграна 26. маја.

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести