ПОСЛЕ ПОБЕДЕ ВОШЕ У НИКШИЋУ Није лоше, могло боље

Није лоше, али је могло и боље. Тако најбоље може да се опише залиха са којом кошаркаши Војводине чекају други меч четвртфиналне серије АБА 2 лиге против Сутјеске.
Сутјеска Електропривреда/Фото MM
Фото: Сутјеска Електропривреда/Фото MM

Новосађани су у првом дуелу, у врућој атмосфери пред 3.000 Никшићана надиграли супарника са 89:84 и сада им остаје да на свом паркету одбране разлику и пласирају се међу најбоља четири тима. Екипа Милоша Исаков-Ковачевића контролисала је утакмицу у највећем делу, у последња три минута имала и двоцифрени суфицит, да би домаћи далекометним тројкама закомпликовали ситуацију. Ипак, победи, у овом случају од пет разлике, се у зубе не гледа, што је истакао и млади стратег новосадског састава.

– Важна победа од пет разлике на захтевном терену у Никшићу. Било је уживање играти пред пуним трибинама и победити. Цела друга четвртина и одређени период игре у трећој су оно што радује и што треба развући на дужи период утакмице у реваншу на Спенсу. Честитке момцима, а сада, последња утакмица у КЛС лиги у Краљеву и шанса да победом испишемо историју нашег клуба и ставимо први пехар у витрине наше Војводине – истакао је Исаков-Ковачевић.

Новосађани се у полуфиналу укрштају са паром Златибор/Подгорица, где је у првом мечу црногорски састав изненадио ривала и убедљиво победио са 113:89. На другој страни жреба, Спартак је са 84:71 био бољи од Хелиоса у Домжалама, а МЗТ је на свом паркету био сигуран против Широког са 85:69.

Када је реч о КЛС, гостовање Војводине код Краљева у последњем колу на програму је у суботу од 19.30 часова. Новосађани могу да постану прваци и ако Спартак изгуби од Младости дан раније.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести