Звезда други пут боља од Партизана за финале КЛС

Црвена звезда се пласирала у финале Кошаркашке суперлиге Србије јер је и у другој утакмици савладала вечитог ривала Партизан са 81:73.
crvena zvezda partizan, fonet
Фото: FoNet

Звезда је тако са 2:0 решила полуфиналну серију са Партизаном и четврти пут узастопно ће се борити за трофеј у националном првенству, пошто је сва три претходна решила у своју корист. Екипа Миленка Топића је показала да у овом тренутку ипак располаже већим квалитетом, па сада чека победника другог полуфинала између ФМП и чачанског Борца. У тој серији „Пантери“ воде 1:0. 

На старту Звезда је практично наставила шутерску серију из првог меча, те су тројке погодили Лазић и Јанковић. Након вођства црвено – белих (4:8), уследила је серија промашаја изабраника Миленка Топића, што је Партизан искористио серијом од 7:0. Ипак, брзо се покренула Звездина машинерија и узвратила контра  - серијом од 8:0, а до краја прве четвртине црвено – бели су већ имали пет погођених тројки, црно – бели ни једну.

Ипак, Партизан је на старту друге деонице почео да погађа изван линије 6,75 (Андрић и Аранитови) и освајачи Купа Србије су ухватили прикључак., а потом и повели (33:26), након серије од 13:1 и новог, поприлично дугог празног хода Звезде. У другом делу друге четвртине меч је потпуно ибачен из ритма због мноштва фаулова с обе стране и гомиле слободних бацања, па неколико минута није било поена из игре. Звезда је слаб шут компензовала много бољим скоком, поготово офанзивним, па се на одмор отишло минималним вођством Партизана (38:37).

У другом делу, до тада пасивни Нивица Величковић је почео да погађа, придружио му се сјајни Вилијамс – Гос и Партизан је стигао на плус 9 (51:42). Ипак, уследила је серија грешака црно – белих, Звезда се вратила серијом 7:0, али и поред слабог шута прикључак су црвено – бели и даље држали великим бројем офанзивних скокова, где је главни протагониста био Давидовац. На крају треће деонице резултат је био 62:57.

Фото: FoNet

Врло брзо је Звезда изједначила, потом и повела, а црно – бели скоро три минута нису поентирали. То је био увод у пораз изабраника Ненада Чанка. Иако су ухватили прикључак, у финишу су опет лоше шутирали, а црвено – бели су наставили са доминацијом под обручима. На мање од три минута до краја Рочести је уз фаул погодио тројку за 70:76, и до завршетка утакмице Звезда није испуштала предност.

Д. Кнежић

ПартизанЦрвена звезда 73:81  (18:21, 20:16, 24:20, 11:24)

БЕ­О­ГРАД: ха­ла “Алек­сан­дар Ни­ко­лић. Гле­да­ла­ца: 6.500. Су­ди­је: Белошевић, Николић, Јевтовић.

ПАР­ТИ­ЗАН: Ви­ли­јамс – Гос 20 (4 ас), Вон 12 (4 ас), Ара­ни­то­вић 5, Јовановић, Ве­лич­ко­вић 12, Пе­цар­ски, Га­ври­ло­вић, Ан­дрић 3,Ча­ка­ре­вић 5, Брај­ма, Га­гић 13, Ша­лић 3.

Ц.ЗВЕ­ЗДА МТС: Чо­вић, Да­ви­до­вац 11 (9 ск), Ла­зић 4, Ра­да­нов, Ан­тић 3 (5 ас), До­брић 10, Фел­дин 4, Јан­ко­вић 16, Ро­че­сти 23, Омић 6, Ле­сор 4, Јо­ва­но­вић. 

Фото: FoNet

Полуфинале

Партизан – Ц. звезда 73:81  (0:2)

Сутра

Борац – ФМП  (18)  (0:1)

Пласман од 5. до 8. места

Златибор – Динамик (20) (0:1)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести