ДОМИНАЦИЈА ЕГОНУ И МИЛАНА У РУМИ: Пораз одбојкашица Јединства у 5. колу Лиге шампиона

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове максималним резултатом изгубиле су од моћног Веро Волеја из Милана у 5. колу А групе Лиге шампиона у Руми.
odbojka
Фото: ЦЕВ

Сценарио какав се очекивао одиграо се у хали Спортско-пословног центра „Рума“ а Старопазовчанке нису могле да парирају једном од најјачих тимова света, које предводи и једна од најбољих играчица данашњице Италијанка Паола Егону.

Као и увек, екипа тренера Јова Цаковића пружила је максимум, али ни у другом међусобном дуелу у најјачем клупском европском такмичењу, није успела озбиљније да угрози пут до тријумфа италијанском саставу.

Одиграле су шампионке Србије у појединим тренуцима храбро, без респекта су се супротставиле Егону, Сили и њиховим, далеко искуснијим саиграчицама. Борбеношћу и смелим потезима одужиле су се публици на подршци у последњој утакмици Лиге шампиона на домаћем терену.

Била је ово Јединству још једна припрема за главни европски дуел који га очекује следећег уторка (19. јануара) у гостима против француског Милуза, с којим ће се борити за треће место у групи, што би био велики успех за српски тим.

Управо су Старопазовчанке прву, историјску победу у Лиги шампиона, уписале против Милуза, када су у Руми славиле 3:2. На дебију у овом такмичењу, успеле су и да узму сет браниоцу трофеја, турском Вакифбанку. Јединство је сада на скору 1-4 и преостала му је поменута утакмица у Француској.

Јединство Стара Пазова – Веро Волеј Милано 0:3 (14:25, 16:25, 13:25)

РУМА: СПЦ „Рума“, гледалаца: 900, судије: Ван Зантен (Холандија), Кртичка (Чешка).

ЈЕДИНСТВО СТАРА ПАЗОВА: Вајагић 5, Осмајић 7, Медвед (либеро), Лакићевић, Пунишић (либеро), М. Миљевић, Недељковић, Павловић, Шућуровић, Цветковић, Тица 5, Т. Миљевић 12, Родић, Драговић 1.

ВЕРО ВОЛЕЈ МИЛАНО: Казуте, Малуала, Хејрам, Фоли, Оро 4, Пранди, Пушић (либеро), Ретке 13, Бајема 11, Сила 8, Егону 16, Далдероп, Канди 8, Кастиљо (либеро).

К. Бугарски

 
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести