Одбојкаши Војводине освојили Суперкуп савладавши Партизан (видео, фото)

Одбојкаши Војводине освојили су први трофеј у сезони. Подмлађена чета Марка Наранчића савладала је Партизан са 3:1 и освојила Суперкуп. Новосађани су се тако реванширали Партизану за пораз од прошле сезоне у Суперкупу. Ово је Војводини пети Суперкуп.
1
Фото: Блок Новосађана покушава да заустави Мариновића, фото: Ф. Бакић

Војводина је одлично почела први сет и на сервис Рудића повела са 5:0. Партизан није успео да се опорави од тог брзог вођства Новосађана до краја тог периода игре. Војводина је одржавала високу предност до 24:17, када је Партизан серијом од 3:0, од чега са два одлична блока смањио на 24:20, али је онда Војводина искористила четврту сет лопту и повела са 1:0.

У другом сету су обе екипе направиле доста грешака у првом делу сета, али је Партизан почео боље. међутим, Војводина је успела да направи преокрет на сервис Станковића и онда да у наставку сета увећа предност и стигне до 20:16 и 21:18, а онда је грешкама вратила Партизан у живот који је стигао до изједначења 21:21 после поена Мрдака. Но, после 23:23 успела је Војводина коначно да преломи, па је Станиковић 14. поеном на утакмицуи довео Војводину до вођства од 2:0 (25:23).

Трећи сет је много боље почео Партизан, Војводина је доста грешила, тако да су црно-бели убрзо повели са 12:7 и 15:11. Контролисали су црно-бели игру током читавог сета, али је Војводина успела серијом од 3:0 највише захваљујући поенима Бајандића да приђе на "минус један" (15:14), али убрзо је уследила нова серија Партизана за мирну завршницу. Покушао је тренер Војводине Наранчић изменама нешто да учини, али Војводина је наставила са грешкама и после 11. у сету Партизан је смањио резултат на 2:1 (25:21). У четвртом сету Војводина је поново заиграла много боље, а Новосађане је овом сету предводио одлични Убипарип који је постизао кључне поене.

Уз њега је одличан током целог меча био Станковић. Успела је Војводина да преломи резултат средином сета и онда уђе у мирну завршницу, па је изузетно млади тим стигао убрзо до победе са 3:1 (25:19).

Фото: Ф. Бакић

Ђула Мештер, председник OСС, предао је Жарку Кисићу, капитену Војводине, трофеј намењен победнику Суперкупа Србије за 2023. годину.

Петар Богуновић, председник ОСВ и потпредседник OСС, и Данило Мрђа, директор такмичења OСС, уручили су златне медаље одбојкашима Војводине.

Иван Кнежевић, генерални секретар OСС,  предао је Милији Мрдаку, капитену Партизан Ефбета, плакету намењену финалисти Суперкупа Србије.

Гордан Вилимановић, председник Међуокружног одбојкашког савеза Рашко – Расинског округа, и Зоран Павличевић, делегат Скупштине OСС, уручили су сребрне медаље одбојкашима Партизан Ефбета.

Фото: Ф. Бакић

Војводина - Партизан 3:1 (25:20, 25:23, 21:25, 25:19)

КРУШЕВАЦ: Градска хала, гледалаца: 2.000, судије: Поповић и Симић.

ВОЈВОДИНА: Ђогић (л), Лагунџин 3, Бајандић 9, Милановић 3, Негић (л), Рудић 10, Елезовић, Убипарип 14, Станковић 23, Кокеза, Кисић, Дакић, Савовски 7, Копитић.

ПАРТИЗАН: Бићанин1, Милосављевић, Допуђ, Поповић (л), Мариновић 9, Мочевић, Мрдак 19, Тадић 15, Ђурђевић, Цветковић, Петровић 7, Крстески (л), Бјелица 6, Алекисћ.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести