ПОЧИЊЕ ЛИГА НАЦИЈА ЗА ОДБОЈКАШИЦЕ: Гвидети у Бразил и САД води 16 одбојкашица

 Женска сениорска репрезентација Србије у недељу, 12. маја рано ујутро путује у Рио де Жанеиро, преко Париза, где ће играти током прве седмице Лиге нација.
1
Фото: ОССРБ

Гвидети је истакао да ће током прве две седмице Лиге нација, у Бразилу и САД, на располагању имати 16 одбојкашица.

На списку су - техничари: Слађана Мирковић и Марија Миљевић. Коректори: Ана Бјелица и Вања Букилић. Либера: Александра Јегдић, Теодора Пушић и Силвија Поповић. Блокери: Хена Куртагић, Миња Осмајић, Ана Малешевић и Маша Киров. Примачи: Сара Лозо, Бојана Миленковић, Катарина Лазовић, Александра Узелац и Вања Ивановић.

Такмичење по групама у Лиги нација одиграће од 14. маја до 16. јуна.

Фото: OSSRB

- Одлучили смо да поделимо играчице у три групе. Прва група ће играти прва два викенда Лиге нација у Бразилу и САД, друга група ће играти последњег викенда у Јапану. Затим ће још једна група започети тренинге за Олимпијске игре 20. маја. Ове године се Лига нација мало разликује, па ћу моћи да мењам играчице за сваки меч, а не као до сада за сваки викенд. Тако за сваки меч могу да ротирам све играчице, могу да изаберем некога од 16 и мењам сваки пут. То је добро јер играчице могу да се одморе и опораве. У Јапану ћемо пробати са млађом групом играчица, док ћемо припреме за Олимпијске игре почети са двадесетак играчица - казао је селектор Ђовани Гвидети.

Слађана Мирковић је рекла да се као и сваке године играчице из клубова враћају како која завршава сезону.

Фото: OSSRB

- Спремамо се за оно што нам предстоји. Екипа је подмлађена за прва два викенда, али квалитет је увек на нашој страни. Искуство, можда није, али ми ћемо дати максимум и борићемо се са најбољим светским екипама. Видећемо где ће нас то одвести. Примарни циљ је да се што боље спремимо за Олимпијске игре, тако да ће нам ово добро доћи као увертира - истакла је Мирковићева.

Александра Узелац се сложила са својом репрезентативном другарицом да су ове године примарни циљ Игре у Паризу.

Фото: OSSRB

- Зато ће нам Лига нација послужити како бисмо се што боље припремиле и уиграле. Кратак је период између краја клупске сезоне и Лиге нација, нов је и тим, другачији него у прошлој Лиги нација. Требаће нам времена да се прилагодимо једна на другу и да се уиграмо, али даћемо све од себе у сваком дуелу - рекла је Узелац.

Женска сениорска репрезентације Србије одиграће први меч у Лиги нација у Рио де Жанеиру против Доминиканске Републике у четвртак, 16. маја од 2 часа ујутро по нашем времену.

Сениорке Србије ће другу утакмицу у Рио де Жанеиру одиграти у петак, 17. маја од 19 часова по нашем времену против Тајланда, а трећу у суботу, 18. маја од 19 часова по нашем времену против Кине. Четврти меч Србија ће одиграти у недељу, 19. маја од 15 часова по нашем времену против Бразила. У Бразилу ће још играти и Канада, САД и Кореја.

У оквиру друге седмице, од 28. маја до 2. јуна, Србија ће играти у Арлингтону, у САД, а први меч ће одиграти против Пољске у уторак, 28. маја од 23 часа по нашем времену. Други ривал Србије у Арлингтону биће Турска у петак, 31. маја (2.30 по нашем времену). Србија ће трећу утакмицу у САД одиграти против Канаде у петак, 31. маја (23.30 по нашем времену). Србија ће у недељу, 2. јуна од 3 часа по нашем времену играти против Бугарске у четвртом мечу у Арлингтону. У САД ће поред домаћина играти и Немачка и Кореја.

Трећа седмица ће се одиграти од 11. до 16. јуна у Фукуоки, у Јапану. Србија ће први меч одиграти у среду, 12. јуна против Холандије од 8.30 часова по нашем времену. Други ривал Србије у Јапану биће Француска у петак, 14. јуна од 5 часова по нашем времену, а трећи Јапан у суботу, 15. јуна од 12.20 часова по нашем времену. Србија ће у недељу, 16. јуна у последњем мечу у оквиру такмичења по групама играти против Италије од 8 часова по нашем времену. Поред Србије и домаћина, у Јапану ће играти и САД, Канада, и Кореја.

Сениорке Србије у интерконтиненталном делу неће играти против САД, Немачке и Кореје. Свака репрезентација ће током једне седмице одиграти 4 утакмице, односно укупно 12.

Финални турнир Лиге нација одиграће се од 20. до 23. јуна у дворани Хуамрак у Бангкоку, у Тајланду. На финални турнир ће се пласирати домаћин и још 7 најуспешнијих селекција.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести