ДРУГО И ТРЕЋЕ ЗЛАТО ЗА СРБИЈУ НА ЕП У БЕОГРАДУ: Боксерке Наталија Шадрина и Кристина Кулухова на крову Европе

У катеогрији до 60 кг носилац норме за Олимпијске игре за Србију Наталија Шадрина, која је у полуфиналу декласирала актуелну светску и олимпијску шампионку Иркињу Кели Ен Харигнтон, у борби за злато против рускиње Нуне Асатриан показала је да је девојка златних руку.
с
Фото: БСС (Емилија Јовановић)

 Исковала је друго злато за Србију на шампионату Европе 2024. у хали "Александар Николић" и победу посветила преминулој мајци.
– Ово првенство је било веома изазовно за мене и сустретала сам се са веома искусним боксеркама. Противница у финалу је била веома захтевна, али захваљујућо својом добром тактиком успела сам да је победим. Ову победу посвећујем својој мајци која више није са нама. Желим да се присетим тренутака када ме је она бодрила и подржавала. Следећи циљ је Олимпијада за коју се припремам – рекла је златна Наталија Шадрина. 

Фото: БСС (Емилија Јовановић)

Треће злато Србије на Европском првенству за сениорске и сениоре у Београду исковала је нежна, али немилосрдна ратница ринга, 21-годишња Кристина Кулухова. У категорији до 63 кг рукавице је укрстила са рускињом Еленом Бабичевом и освојила треће злато за Србију.  

– Још увек нисам свесна шта се десило, борба је била заниљива и тешка. Било је доста напорно, али успела сам да се изборим. Прва боба на првенству ми је била најтежа јер сам је дуго чекала и била ми је најстреснија. Надам се да у будућности од мене можете очекивати само победе. Веома ми је значила подршка публици на овом мечу – закључила је Кулухова.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести