Хрвати тврде: "Светски првак је нападнут у Београду, повређен је!" НИКИЦИ РАДОНИЋУ ПОВРЕЂЕНА НОГА

Као ударна вест у хрватским медијима јутрос се појавила информација да је у Београду нападнут светски и европски првак у кик-боксу из Хрватске у категорији до 86 килограма, Никица Радонић.
1
Фото: Youtube Printscreen

Портал Вечерњи лист објавио је да су хулигани напали њиховог боксера, који је ноћ провео у Хитној помоћи са повредама ноге, због чега је његово учешће у даљем току Европског првенства у Београду под знаком питања.

Реч је о младом боксеру из Вргорца који наступа за Боскерски клуб Сплит.

Он је победом против Патрика Боруцког из Пољске изборио пласман у четвртфинале, али је питање да ли ће моћи да ту и наступи.

- Изашао сам из хотела у којем смо били смештени мало да протрчим и вежбам. У једном тренутку у парку ми је пришао један тип са леђа са реченицом "да видим како ти то радиш", док су ме друга два његова помагача опколила. Нисам био сто посто сигуран да ли један од њих има нож, па сам се измакао и прошао крај овог, а док сам кретао сам изврнуо ногу. Нисам претрпео ниједан ударац, али сам се срушио на ногу и завршио у Хитној помоћи. Потом сам добар део дана провео у полицији - рекао је Радонић за Слободну Далмацију.

Радонића је овај догађај прилично уземирио, уочи борбе са светским прваком у крузер категорији до 86 кг Русом Атајевим Шарабутином.

Каже да прогнозе нису добре и да ће морати највероватније да преда меч четвртфинала.

- Натекла ми је нога, не могу се добро да се ослоним на њу, да је борба за пет дана могао бих ући у ринг, овако тешко. Нисам очекивао ово, то су вероватно неки хулигани и наркомани који се окупљају у том парку, како су ми после рекли у полицији.

Из Боскерског клуба Сплит огласили су се жестоким речима.

- Ово је срамота! Очекујемо брзу реакцију Хрватског боксерског савеза и Министарства спољних послова. Да се ово игром случаја догодило неким српским спортистима у Сплиту или Загребу, све би се дигнуло на ноге у Хрватској и Србији. Зар није тужно да један млади спортиста не може изаћи пола сата из хотела у оближњи парк, нормално обучен без икаквих ознака на себи, а да на крају мора страховати хоће ли га неки хулиган избости ножем? Каква је то организација - бесан је Радонићев тренер из клуба, Звонимир Гиљановић.

Из Хрватског боксерског савеза још се нису званично огласили.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести