"МЕМОРИЈАЛ БРАНКО ПЕШИЋ - БЕОГРАДСКИ ПОБЕДНИК" од 12. до 17. марта

"Меморијал Бранко Пешић - Београдски победник", биће одржан од 12. до 17. марта у хали "Александар Николић". "Меморијал Бранко Пешић - Београдски победник" је турнир дуге и богате традиције, а ове године ће бити одржан по 61. пут.
1
Фото: БСС

Овогодишњи турнир 'Београдски победник' је већ дуги низ година сврстан у А категорију турнира према Светској боксерској федерацији (ИБА). ИБА и Европска боксерска федерација (ЕУБЦ) проглашавале су 'Београдски победник' за најбоље организовани турнир. На турниру ће учествовати више од 140 боксера и боксерки из 18 држава.

Посебно ће бити јаке екипе из Европе, јер је овај турнир једна од последњих провера снаге и капацитета, чињеничног стања на терену за боксерке и боксере учеснике ЕП за сениорке и сениоре који ће бити одржан управо на овом истом месту од 15. до 29. априла ове године.

"Меморијал Бранко Пешић - Београдски победник" биће одржан под покровитељством Града Београда и подржан од стране генералног спонзора МТС-а. Финалне борбе ће моћи да се прате у директном преносу на ТВ Арена фајт. Већ шесту годину овај турнир носи име првог покровитеља "Београдског победника" Бранка Пешића, који је био пасионирани љубитељ бокса и најпознатији градоначелник српске престонице у историји.

Фото: БСС

Шампиони "Београдског победника" су, између осталих, били: Богдан Кахриман, Мате Парлов, Јован Џакула, Звонко Вујин, Светомир Белић, Драгомир Вујковић, Љубинко Веселиновић, Тадија Качар, Слободан Качар, Мирко Пузовић, Сретен Мирковић, Миодраг Перуновић, Братислав Ристић, Драган Коновалов, Азиз Салиху, Пламен Јанков, Анте Јосиповић, Иван Рибаћ...

- На сцени легендарне хале 'Александар Николић', која је прошле године прославила пола века постојања гледаћемо светске и европске асове племените вештине. Након крунисања 61. шампиона 'Београдског победника' крајем априла гледаћемо сјај и умеће шампиона Старог континента. Пред нама је период од два месеца великог рада, велике организације, али и сјајног бокса, можемо рећи фестивал бокса, на шта смо поносни и у који улазимо пуног срца и енергије - рекао је председник БСС Ненад Боровчанин.

- Само један турнир у Европи је старији од нашег 'Београдског победника', а Београд је једини град у свету који у последњих пола деценије дочекује на највећим шампионатима света и Европе крем овог спорта. Ништа не долази преко ноћи, иза свега је велики рад и непрестани рад, али и подршка нашег председника Александра Вучића без којег не бисмо били данас где јесмо у овом спорту на планети. Имали смо историјску путању од светског сјаја, до потпуног очаја, сада смо у самом врху светских сила и идемо даље у нове домете, померање граница и постављање нових - истакао је Боровчанин.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести