Милица Николић, џудисткиња Пролетера: Признања пријају, доказ су да сам добро радила

Чланица Џудо клуба Пролетер из Зрењанина Милица Николић добитница је годишње награде коју је Џудо савез Србије доделио најбољим такмичарима у прошлој години.
с
Фото: Милица Николић (у средини) у друштву Словенки Фото: Приватна архива

Милица је ово признање заслужила јер је у 2023. освојила злато на Гренд слем турниру у Тбилисију, сребро на Гренд слему у Паризу и сребро на Гран прију у Загребу.

– Признања свакако пријају као доказ да сам нешто добро радила, али су она и подстрек за даље освајање медаља које су ми и најважније – казале је Милица Николић.

Она је од пре две године чланица зрењанинског Пролетера. Џудом се бави већ 22 године, од најранијег детињства. У Зрењанину је, каже, одлично дочекана.

– Добро се ради. Прија ми што је у Пролетеру тренерски тим састављен од млађих људи, који су пуни ентузијазма. Ово је одлична средина за рад и напредовање. Џудо је, иначе, мој живот. Много је успеха иза мене, а надам се да још пуно тога тек предстоји – додала је наша саговорница.

Пре неколико дана, Милица се вратила са Гренд слема у Паризу и није презадовољна наступом.

– Нисам радила како треба, али сам схватила да је ово такмичење добро послужило на старту такмичарске сезоне од које много очекујем. И била је то прилика да се сви упознамо са новим начином суђења, који је стартовао почетком године - истиче Милица.

Пред њом су још три гренд слема, европско и светско првенство, као и квалификације за Олимпијске игре.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести