Млади спортисти отпутовали у Буенос Ајрес на Игре младих

Млади олимпијци Србије отпутовали су данас за Буенос Ајрес где ће од 2. до 18. октобра учествовати на Олимпијским играма младих.
mladi olimpijci, oks
Фото: ОКС

Шеснаест спортиста Србије представљаће нашу земљу у Аргентини у осам индивидуалних спортова: атлетика, гимнастика, карате, пливање, стони тенис, стрељаштво, тенис и теквондо.

Ања Цревар, пливачица која је са само 16 година била учесник Олимпијских игара у Рију 2016, на поласку је рекла:

"Мислим да је ово дефинитивно први пут да крећем на такмичење где сам у екипи ја међу старијима и искуснијима. Узбуђена сам и радујем се новом такмичењу. Спремала сам се, увек очекујем највише од себе. Свакако се надам финалу, а верујем да имам шансе и за медаљу". 

Према одлуци Извршног одбора Олимпијског комитета Србије Ања Цревар носиће заставу Србије на церомонији отварања Игара: 

"Част ми је и велико задовољство што сам добила прилку да носим заставу Србије на церемонији отварања. Радујем се и самим тим је узбуђење пред такмичење веће, а размишјам и о томе како да оправдам поверење". 

Каратисткиња Ивана Перовић креће пут Буенос Ајреса као актуелна светска кадетска првакиња: 

"Јако сам узбуђена као верујем и остатак екипе. Код мене је у неку руку дупла радост зато што је карате први пут на програму Олимпијских игара. Надам се да ћу поново обрадовати своју земљу, као и медаљом са Светског првенства". 

Церемонија отварања заказана је за 6. октобар са почетком у 20 часова, по локалном времену, а одржаће се на Авенији 9. јула.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести