НЕМЕШ НАСТАВЉА ДА ОСВАЈА ЗЛАТО Српски рвачи освојили осам медаља на турнирима у Данској и Мађарској

БЕОГРАД: Рвачка сениорска репрезентација Србије освојила је две медаље на међународном турниру у Данској, док је јуниорска селекција Србије на турниру у Мађарској стигла до шест одличја, саопштено је из РСС.
Svetski šampion u rvanju Viktor Nemeš  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Светски шампион у рвању Виктор Немеш  Фото: Дневник.рс

Српски сениорски репрезентативац Виктор Немеш освојио је златну медаљу на турниру у Данској у категорији до 77 килограма. Он је на турниру остварио свих седам победа, а у финалу је био бољи од још једног српског репрезентативца Алија Арсалана.

На турниру у Данској учествовао је и Себастијан Нађ, који је освојио пето место у категорији до 72 килограма. На турниру у Данској учествовало је 140 такмичара из 25 медаља.

На јуниорском турниру у Мађарској наступила је селекција Србије до 20 година, која је освојила шест медаља. Најуспешнији је био Милош Перовић, који је освојио златну медаљу у категорији до 82 килограма.

Сребром се окитио Марко Супић (130 кг), док су до бронзаног одличја стигли: Дејан Беркец (63 кг), Огњен Јаковљевић (72 кг), Антал Вамош (82 кг) и Бранко Ђукић (97 кг). Пето место је освојио Јован Миолски, а наступили су још Александар Бераров и Андрија Велисављев.

"У Београду су одржана и два изузетна турнира за млађе категорије и то најмасовнија у овој години уз учешће 280 такмичара из 35 клубова и девет земаља. Реч је о Међународном турниру 'Трофеј Београда', који је уједно био Куп Србије за рваче до 17 година. У Београду је одржан и 'Сербиан опен', који је по календару такмичења био Куп Србије за рваче до 13 година. Он је одржан у част легендарног тренера са Црвеног крста Мирослава Ћитаковића - Ћите. Најистакнутији појединци од српских рвача били су Душан Стокић (80 кг) из Радничког, који је проглашен за најбољег рвача турнира, и Стеван Којић (92 кг) из Пролетера", наводе из РСС.

У саопштењу се наводи да је организација ових турнира испунила све највише стандарде, а велику подршку пружили градски секретаријат за спорт Града Београда као и РСС.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести