НЕЗГОДА ЗА ВОЗАЧА ФЕРАРИЈА У ФОРМУЛИ 1: Саајнц мора на операцију

Возач Ферарија Карлос Сајнц неће наступити на Великој награди Саудијске Арабије због упале слепог црева.
1
Фото: formula1.com

Њега ће заменити британски аутомобилиста који се такмичи у Формули 2 - Оливер Берман. Саинс се осећао лоше и пред други тркачки викенд у сезони, па је „прескочио“ разговор са медијима пре изласка на стазу. Шпанац је учествовао на првом и другом слободном тренингу, али је потом утврђено да није у стању да се такмичи и да му је неопходна операција.

Претходно се овако нешто догодило пред Велику награду Италије 2022. године – тада је тескобе осећао ас Вилијамса Алекс Албон, а заменио га Холанђанин Ник де Врис.

Саинс је први дан акције у Саудијској Арабији описао као „најнапорнији у досадашњем делу каријере“, а од наредне сесије ће га заменити Берман. Оливер има 18 година, члан је Фераријеве академије и вози за Прему. Уз „стални“ ангажман у Формули 2, Британац је и резервни возач Ферарија, па зато добија прилику да вози у најбржем каравану. Због промене околности, он неће наступати у остатку тркачког викенда јуниорског шампионата који је уз Формулу 1 у Џеди.

Берман је већ дебитовао у Формули 1 крајем минуле године, када је забележио два наступа за Хас – на првом тренингу Великих награда Мексика и Абу Дабија. Према је имала тежак викенд на отварању сезоне, али Берман је поново демонстрирао своју брзину освојивши пол-позицију за прву трку Формуле 2 у Саудијској Арабији.

Британац је прошле сезоне забележио четири победе и заузео шесто место у генералном пласману. Претходно је био шампион италијанског и немачког првенства у Формули 4.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести