НОВА КАРИКА У НИЗУ УСПЕХА КАРАТИСТА ХАЈДУКА: Доминација у Војводини

Још једном су чланови Карате клуба „Хајдук“ из Куле потврдили класу и доминанту улогу у војвођанском карате спорту. Потврда за овакву тврдњу може да се нађе у резултатима које су чланови овог клуба остварили на два такмичења одржана протеклог викенда.
кк хајдук
Фото: КК Хајдук

„Хајдуци“ су у Инђији учествовали на Првенству Војводине за сениоре и сениорке у појединачној конкуренцији у борбама са 13 такмичара, који су у Кулу донели чак десет медаља: по две златне и сребрне и шест бронзаних, чиме је остварена доминантна улога када је дисциплина борбе у питању.

Златне медаље су освојиле Матеа Калмар у категорији више од 68 килограма и Александра Ђикић у категорији до 55. Сребрна одличја су освојили Михајло Крнајац и Глоријан Штрангар, а бронзана Лука Гириц, Милош Крнајац, Милана Корица, Ратко Секеруш, Миа Двожак и Кристина Соколовски.

Истога дана, такође у Инђији, одржано је Школско првенство Војводине на којем је наступио чак 31 члан Карате клуба „Хајдук“ који су освојили чак 18 медаља, од чега осам златних, три сребрне и седам бронзаних.

Златне медаље су освојили Војин Милетић, Миљан Мрдак и Марко Ђисалов ученици ОШ „Иса Бајић“ из Куле, Божидар Мрдак, Милош Крнајац и Лука Гириц, ученици Средње техничке школе „Михајло Пупин“ из Куле, те Михајло Крнајац ученик Средње стручне школе „4. јули“ из Врбаса и Матеа Калмар ученица Средње хемијско-техничке школе из Суботице.

Фото: КК Хајдук

Сребрне медаље на Школском првенству Војводине освојили су Теодора Тот и Исидора Пеквић, ученице О.Ш. „Петефи бригада“ из Куле и Глоријан Штрангар, ученик рускокрстурске Гимназије „Петро Кузмјак“. Бронзане медаље су освојили Вања Јарић и Ђорђе Вујасин, ученици О.Ш. „Иса Бајић“, Сара Сабо, ученица О.Ш. „Вук Караџић“ из Црвенке, Растко Мијановић и Марко Пуцар ученици С.Т.Ш. „Михајло Пупин“, Миа Двожак, ученица Средње економске школе из Куле и Милана Корица, ученица рускокрстурске Гимназије. Сви освајачи медаља су остварили пласман на Школску Олимпијаду, што је и био примарни циљ.

– У клубу смо презадовољни са наступом и учинком наших сениора, а посебно из разлога јер смо наступили са чак 13 бораца чиме ретко који клуб у Србији може да се похвали. Свакако треба истаћи две шампионке из нашег клуба Александру и Матеу која је освојила златне медаље на оба такмичења, као и све остале такмичаре који су наступили на оба такмичења у истом дану што представља изузетан напор и посебан изазов. Ово је један од најбољих сениорских резултата у историји клуба на Првенствима Војводине. Свих 13 наших бораца су се пласирали на Првенство Србије и за ту смотру се посебно припремамо са највишим могућим амбицијама – рекао је тренер у КК Хајдук из Куле Никола Гребер.

Ђ. Бојанић
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести