ОЛИМПИЈСКЕ КВАЛИФИКАЦИЈЕ У СТРЕЉАШТВУ: Добар старт у троставу

Српски репрезентативци су добро стартовали у такмичењу у гађању малокалибарском пушком из тростава на олимпијском квалификационом турниру у Рио де Жанеиру.
s
Фото: ССС

Сво шесторо су у елиминацијама забележили добре резултате који су били више него довољни да прођу у квалификације, које су на програму у четвртак.

Највредније остварење постигао је Миленко Себић. Он је био најпрецизнији у првој групи елиминација за мушкарце, погодио је 593 круга, а у лежећем ставу није направио ниједан кикс, скупивши максималних 200 кругова. Лазар Ковачевић, који је у уторак освојио злато ваздушном пушком и олимпијску квоту, је био шести у истој групи са 590 кругова. Милутин Стефановић је у квалификације прошао са петог места у другој групи, забележивши 585 кругова. Сања Вукашиновић је погодила 591 круг и освојила другу позицију у првој групи елиминација за даме, у којој је Теодора Вукојевић била 14, са 586. Андреа Арсовић је забележила 587 кругова и заузела четврто место у другој групи.

У мушкој конкуренцији учествовала су 86 стрелца, док је у елиминацијама за жене стартовало 80 такмичарки. По 54 у обе конкуренције су се пласирали у квалификације.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести