ПО ДВА ЗЛАТА ЗА АЛЕКСАНДРУ И АЛЕКСУ на старту Војводина купа у стрељаштву

Тандем српских јуниорских репрезентативаца, Александра Хавран и Алекса Ракоњац, обележио је први дан Војводина купа у Новом Саду.
1
Фото: ССС

Обоје су освојили по две златне медаље, у омладинској и сениорској конкуренцији ваздушном пушком

Александра, чланица Новог Сада 1790, и Алекса, стрелац Панчева 1813, су на турниру наступили као чланови наше јуниорске репрезентације. Хавранова је у квалификацијама постигла укупно други резултат, а најбољи у јуниорској конкуренцији, за омладинско злато испред Емилије Поњавић и Лане Џонић. Победничко постоље после сениорског финала су такође испуниле јуниорке. Хавранова је тријумфовала испред Нишлијке Љиљане Цветковић, која је у финале ушла као шеста, а бронза је припала Емилији Поњавић.

Алекса Ракоњац је до сениорског злата дошао у великој борби са сениорским репрезентативцима Милутином Стефановићем („Чика Мата“) и Миленком Себићем (Нови Сад 1790). На крају, Ракоњац је у финалу погодио вредних 252,4 круга. Стефановић је за Ракоњцем заостао 1,3 круга, док је Себић био трећи. У такмичењу јуниора Ракоњац је злато изборио испред Новосађанина Петра Ердеија и Стефана Аговића, члана дружине „Драган Јевтић Шкепо“ из Горњег Милановца.

Улогу фаворита у такмичењу мешовитих парова пиштољем оправдао је микс у коме су били европски првак Дамир Микец (Полицајац) и такмичарка Кикинде Јелена Томић. У мечу за злато савладали су тим српских јуниора Елеонора Радуловић/Урош Гајић. Трећи је био искусни тандем Бранкица Зарић (Нови Сад 1790)/Душко Петров (Кикинда).

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести