СКУПШТИНА СТОНОТЕНИСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ: Каракашевић разрешен, Лупулеску вд заступник

Александар Каракашевић разрешен је дужности са места председника Стонотениског савеза Србије, одлучено је већином присутних на ванредној седници одржаној у недељу у Новом Саду.
e
Фото: M. Todorović

Скупштина је заказана на захтев више од трећине делегата, а присуствовало је 98 клубова. Од тога је 94 гласало за разрешење, док је четири било уздржано. 

Каракашевићу се замера, у образложењу захтева за разрешењем, за остварен минус од осам милиона динара на Европском првенству за младе, за не функционисање Извршног и Надзорног одбора који нису потписали Извештаје за редовну седницу одржану 21.децембра прошле године на Крушевцу, као и за лоше спортске резултате. 

Извештаје о раду, као и финансијске извештаје савеза, на редовној седници су поднели Председник Каракашевић и директор Европског првенства Горан Ковић који су делегати већином одбацили. Каракашевић након тога није поднео оставку, па је дошло до ванредне седнице на којој је и разрешен. За вршиоца дужности заступника STSS изабран је Илија Лупулеску, једини српски освајач олимпијске медаље, а одлуком Скупштине је наложено да се, изборни поступак за Председника и осталих органа, покрене у року од 30 до 60 дана од дана уписа у регистар АПР. 

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести