СПОРТСКО ДРУШТВО ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПОДЕЛИЛО НАГРАДЕ: Најбољи џудисти и фудбалери

Џудисткиња Марица Перишић и џудиста Немања Мајдов проглашени су за најбоље спортисте Спортског друштва Црвене звезде у прошлој години.
1
Фото: ФК Црвена звезда

Фудбалери Црвене звезде, који су прошле сезоне освојили "дуплу круну", изабрани су за најбољи клуб Спортског друштва црвено-белих. Ватерполо стручњак Александар Филиповић добио је награду за најбољег тренера СД Црвена звезда.

Спортско друштво Црвена звезда прославило је 79. рођендан традиционалном свечаношћу на којој су проглашени најбољи колективи и појединци.

Картинг возач Давид Матлак проглашен је за најбољег пионира СД Црвена звезда, док је тенисерка Душица Поповски изабрана за најбољу пионирку црвено-белих. Пионири фудбалског клуба Црвена звезда су проглашени за најбољи пионирски клуб. Најбољи кадети Црвене звезде су млади веслачи Милан Стевановић и Милан Цветковић, док је за најбољу кадеткињу проглашена млада одбојкашица црвено-белих Симона Матеска. Младе атлетичарке Звезде изабране су за најбољи женски кадетски клуб. Кошаркаш Црвене звезде Никола Топић изабран је за најбољег јуниора Црвене звезде, док је рвачица Маша Перовић добила је награду за најбољу јуниорку. Омладинци карате клуба изабрани су за најбољу јуниорску екипу.

Фото: СД Црвена звезда

Терзић: Звезда мора да буде пример свега најбољег и најчаснијег у Србији

Председник Управног одбора Спортског друштва Црвена звезда и генерални директор фудбалског клуба Звездан Терзић изјавио је данас да "црвено-бели" морају да буду пример свега најбољег и најчаснијег у Србији.

"Драги звездаши, честитам свима нама 79. рођендан наше Црвене звезде, најтрофејнијег клуба на овим просторима. Кад су оснивачи нашег клуба четвртог марта 1945. основали наш клуб нису ни слутили у каквог ће гиганта ово израсти. Све те године емоције успеха и резултата довели су до огромне моћи нашег клуба и грба", рекао је Терзић на прослави 79. рођендана "црвено-белих".

"Од наших резултата зависе емоције милиона људи и те тежине грба морамо да будемо свесни. Драган Џајић ми је давно рекао: 'Црвена звезда јесте лепа, али и тешка'. Не смемо никад да се опуштамо, увек морамо да имамо каменчић у ципели да нас жуља и опомиње да морамо више. Морамо да будемо пример свега најбољег. Пример свега најчаснијег и најбољег што има ова наша држава Србија. Честитке на резултатима уз опомену да можемо боље. На то нас грб обавезује", навео је Терзић.


Тренер младих веслача Игор Лончар добио је награду за најбољег тренера млађих категорија.

Фудбалер Црвене звезде Коста Недељковић изабран је за најбољег млађег сениора. Каратисткиња Емилија Антанасијевић проглашена је за најбољу млађу сениорку.

Институт за трансфузију крви добио је од Спортског друштва Црвена звезда специјалну награду црвено-бело срце, док је доктор Дарко Рајовић изабран за медијскуличност године. Телеком Србија добио је награду за пословног партнера године.

Новоустановљено признање "Звездин драгоцени тренутак" припало је ватерполо клубу за преокрет у финалу и освајање Купа Србије у сезони 2022/2023.

Специјалну капитенску заставицу добили су женски шаховски, кошаркашки и ватерполо клуб. Специјалну награду добили су и мушки џудо и кошаркашки клуб.

Награде за животно дело добили су бивши рукометаш Звезде Јовица Цветковић и некадашња кошаркашица црвено-белих Софија Пекић.

Фото: СД Црвена звезда

СД Црвена звезда је 2023. години освојило 25 пехара у сениорској конкуренцији и 20 у младјим категоријама. СД Црвена звезда, које је најтрофејније у Србији и региону, броји 34 клуба.

Црвено-бели су основани четвртог марта 1945. године у Делиградској улици у Београду, на иницијативу групе студената коју су предводили Слободан Ћосић, Зоран Жујовић, Светозар Глигорић, Небојша Поповић и други.

Клубови СД Црвена звезда имају више од 800 трофеја, а спортисти црвено-белих су освојили више од 40 олимпијских медаља.

Највећи успех остварили су фудбалери Црвене звезде, који су 1991. године освојили титулу првака Европе и света. Најбољи Европи били су и атлетичари, ватерполисти, каратисти и кошаркашице црвено-белих.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести