СРПСКИ БОКСЕРИ СЕ У РУСИЈИ СПРЕМАЈУ за традиционални турнир Београдски победник

Српски боксери спремају се у Русији за 61. "Меморијал Бранко Пешић - Београдски победник", традиционални турнир који ће се одржати од 12. до 17. марта у хали "Александар Николић", где ће се за медаље борити више од 140 девојака и момака из 18 земаља света.
1
Фото: БСС

За учешће у 61. издању овог другог по старости турнира у Европи, мушка бокс селекција Србије припремала се у руском месту Серпухов у најсавременијим условима које бокс данашњица има, а нашим борцима је то омогућила Руска бокс федерација.

"Већ дуги низ година редовни смо гости наше браће из Русије. Поред савршених услова за рад и припреме, имамо и сјајне спаринге, као и прилику да увек научимо нешто ново од њихових тренера који су једни од најбољих на планети и имају ту своју препознатљиву школу бокса", каже капитен мушке бокс селекције Србије Владан Бабић.

За учешће на "Београдском победнику", најважнијем такмичењу пре шампионата Европе који је на програму у априлу, такође у некадашњој хали "Пионир", српски тим је одрадио две недеље врхунских припрема и сви у тиму пуни самопоуздања дочекују мечеве.

"Турнир је свима нама посебан, има традицију, где су златне медаље освајали велики шампиони нашег, европског и светског бокса, ове године за све нас имаће посебну тежину. Биће изборни за састав српског тима у предстојеће Европско првенство за сениоре које нам следи од 15. до 29. априла у Београду. Свесни смо да морамо да будемо у најбољем издању, морамо да пружимо фантастичне партије и тиме заслужимо место на ЕП. Веома сам задовољан припремама у Серпухову које улазе у завршну фазу, ускоро нам следи лет за Београд и мечеви у којима желимо да издоминирамо", додао је Бабић.

На припремама у Серпухову учествовали су: Стефан Цамовић - 60кг, Алмир Мемић - 75кг, Владан Бабић - 92+кг, Вахид Абасов - 67кг, Артјом Агејев - 80кг, Јован Николић - 71кг.

На припремама са репрезентативцима боравили су и радили селектор Милан Пиперски и тренери Хорхе Луис Фромета и Алексеј Галејев.

"Меморијал Бранко Пешић - Београдски победник" одржава се под покровитељством Града Београда и подржан од стране генералног спонзора МТС-а, а сви љубитељи бокса финалне борбе ће моћи пратити у директном преносу на "ТВ Арена Фајт".

"Боксерском савезу Србије велико хвала за све што је учинио за нас. Добили смо најбоље услове за рад и усавршавање, прилику коју имају одабрани и даћемо све од себе да оправдамо то поверење", истакао је Бабић. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести