ПРВА ЛИГА ВОЈВОДИНА ЗА РУКОМЕТАШЕ: Славија лако изашла на крај са Футожанима

Рукометаши новосадске Славије савладали су Металац из Футога са 35:28 (18:13) у 15. колу Прве лиге група Војводина. Ово је девети тријумф за Новосађане у лиги и тренутно заузимају треће место на табели иза Потисје Плетекса из Аде и Јединства из Новог Бечеја.
Р. Поповић
Фото: Р. Поповић

Од старта меча је било јасно да ће се Футожани лоше провести у СЦ Слана бара. Полетнији и физички спремнији новосадски ,,клинци“ су постепено увећавали предност највише захваљујући Вошиним бисерима Ђорђу Драшку и Андрији Станкову. Мучили су се Футожани са повратком у дефанзиву што су домаћи искористили и преко крила Милоша Лакетића и Марка Јокича разбијали су одбрану Металца.

Фото: Р. Поповић

У другом полувремену за Футожане је играо Марко Мандич који је утицао на квалитет игре гостију, те постигао четири поготка, и изнудио четири седмерца. Ипак, његовом тиму није било спаса, Славија је наставила у ритму из првог полувремена и лагано привела утакмицу крају.
Епитет најбољег играча сусрета понео је Славијин Андрија Станков.

Новосађани у наредном колу гостују Војводи Степи, док Металац дочекује Апатин.

В. Гвозденовић


Славија  Металац 35:28 (18:13)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 200. Судије: Тасић и Рађеновић (Нови Сад). Седмерци: Славија 6 (4), Металац 11 (8). Искључења: Славија: 6, Металац: 10 минута. Црвени картон: Деветак (Металац).

СЛАВИЈА: Станков 5, Зекић, Ђ. Драшко 8, Лакетић 6, Јовановић 2, Раковић 2, Челекетић, Јокић 6, Чавић 2, Радоњић, Шимулија 3, Павловић 1.
МЕТАЛАЦ: Фат, Деветак 2, Дутина, Нинковић 1, Балић 1, Стојановић 2, Ђокић, Мандић 4, Баљак 4, Кнежевић 10, Козомора 1, Јовичић, Кокић, Јевтовић 3, Јојић, Живковић


 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести