СРЕБРНИ РУКОМЕТНИ ОРАО ДРАГАН МАРЈАНАЦ ОСТАЈЕ У ХЦР СУР АРАУУ У НОВОЈ УЛОЗИ Голманску каријеру мења тренерском (ФОТО)

Из Швајцарске је стигла помало неочекивана вест. Сребрни „орао" са Европског првенства 2012. године, члан ХЦР Сур из Арауа, Драган Марјанац на лето завршава рукометну каријеру.
g
Фото: Privatna arhiva

Овај 39-годишњи Црвенчанин одлучио је да голманску каријеру замени тренерском. Он ће, и после 13 година, остати у истом клубу, а биће му поверен рад са голманима свих категорија и биће први сарадник шефа стручног штаба прве екипе ХЦР Сур Арау.

– После одласка Милоша Чучковића у националну селекцију, клуб је тражио ново решење и избор је пао на мене. Искрено, био сам позитивно изненађен предлогом и помало затечен, имајући у виду да сам имао још годину дана уговор. У разговору са супругом Тањом, размотрили смо све околности и прихватио сам изазов. Неколико фактора је ту утицало зашто сам годину дана окончао активно брањење. Нови посао захтева и ново прилагођавање, а мени се то догађа у клубу и месту у којем сам већ шест година, уз то и син Лазар иде у школу, тако да ће за нас све ово бити најмање стресно, а ја нећу имати празног хода – појаснио је одлуку Драган Марјанац.

Још као дечак маштао је да ће једног дана да се бавим тренерским послом.

– Сад је изгледа дошло то време и желим да искористим шансу коју сам добио. Управо завршавам школу за масажу и намеравао сам да по престанку активним бављењем голманским послом да се посветим новостеченим занатом. Клупску понуду сам схватио као "знакове поред пута" и чврсто се определио да се посветим тренерском послу. Једноставно неке ствари не можеш да избегнеш. Сада ћу стечено знање и искуство да пренесем млађим нараштајима. Имам много идеја како би требао да радим на новом послу – додао је Марјанац.

Играчку каријеру почео је у чувеној црвеначкој школи рукомета, а потом је каријеру градио у Фиделинци, Војводини, Партизану, мађарском ПИК Сегеду, шпанском Толеду, Босни из Сарајева, да би потом отишао у Швајцарску, где је седам година био у Берну, а потом у ХЦР Сур Арау.


МИКЕ ЦОНДЕ, СПОРТСКИ ДИРЕКТОР: Испунили смо нашу жељу

Спортски директор ХСЦ Сур Арау Мике Цонде је срећан што су се све коцкице поклопиле и да је тако искусан голман попут Марјанца остао у клубу.

– То је велики плус за клуб, јер Драган нама одговара као човек и као професионалац. Сигуран сам да ће његов начин размишљања помоћи младим голманима у њиховом даљем развоју – Рекао је Цонде.


Фото: Privatna arhiva

Један од највећих успеха током репрезентативне каријере је сребрна медаља на Европском првенству 2012. године у Београду, злато на Медитеранским играма 2009. у Пескари и сребро са јуниорима на Светском првенству 2005. у Мађарској. Био је и учесник на Олимпијким играма у Лондону. Са сарајевском Босном је освојио титулу, док је пехар националног купа подизао са Војводином, Партизаном и ПИК Сегедом. Са екипоим Сухр Драган је имао много сјајних тренутака, 2020. године је био обезбедио пласман у финале купа, али због короне та историјска утакмица за клуб није одиграна. Међутим, у августу те исте године ХСЦ Сур Арау је освојио Суперкуп, а Драган је био један од јунака те победе.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести