Слога из Темерина без пораза у припремном периоду

У последњој провери пред наставак трке у Српској лиги ’Војводина’, фудбалери темеринске Слоге надиграли су ЖСК (3:1), а режисери шесте победе били су двоструки стрелац

Марко Недељковић и млади Александар Ерак. Стручни штаб може да буде задовољан играма и реализаторским учинком, пошто су стрелци постигли 15 голова и кумовали билансу без пораза у припремном периоду.

- На одличном терену у Бачком Градишту имали смо генералну пробу пред пролећну премијеру и дерби са водећом Сентом. Показали смо карактер, одиграли озбиљно током целог меча, са конкретним решењима у завршници. То сам и очекивао, јер смо минулих седмица постепено подизали форму, а после тријумфа у Челареву видело се да смо на добром путу и да екипа поседује победнички менталитет – каже шеф стручног штаба Никола Меселyија.

У листу стрелаца уписала су се седморица фудбалера, а предводе их Марко Недељковић са четири и Данијел Панић са три гола.

- Јесенас смо на неколико утакмица прокоцкали победе због слабе реализације, па смо акценат у припремама ставили на успешније решавање офанзивних задатака. Задовољан сам како смо деловали пред противничким голом,  играчи су стекли самопоуздање и нема разлога да учинак не пресликају и у биткама за бодове. Сви су добили шансу да се наметну, већина их је искористила минутажу и скоро да немам дилема за суботњи меч.

Темеринци су, поред ЖСК-а, победили Младост из Турије (1:0), Југовић (3:1), Србобран (2:1), Врбас (3:2) и ЧСК Пивару (2:1), док им је једини одолео Ветерник – 1:1.

- Највећи проблем сваких зимских припрема представља недостатак помоћног терена, па све утакмице играмо у гостима. Успели смо да реализујемо зацртани план, јер нас је време послужило, а није било ни већих кадровских проблема. Тренутно је ван строја само Михајло Козомора, ради смањеним интензитетом, али очекујем да брзо буде у конкуренцији за стартну поставу.      

Деоба треће позиције са Долином омогућује црвено-белима да мирно наставе трку и да из прикрајка вребају сваки кикс Сенте и ЧСК Пиваре.

- Једини смо узели бод крај Тисе, док се ЧСК Пивара провукла, пошто смо у финишу промашили пенал. Код куће не знамо за пораз и са доста оптимизма дочекујемо Сенту, свесни да би нас три бода учинила још озбиљнијим у очима ривала. Грешка је отписати нас из трке за највиши пласман, верујем у ову екипу и надам се берићетном пролећу – истакао је Никола Меселyија.

М. Менићанин

 

Екипа за врх табеле

Александар Ерак (18), један од најмлађих првотимаца, постигао је прелеп гол против ЖСК-а, ударцем из окрета, под пречку. На поверење стручног штаба спреман је да одговори добрим партијама:

-Високо се котирамо, учинићемо све да останемо у врху, где нам је и место. Имамо добар тим, можемо сваком да помрсимо конце, па нека други размишљају о нама- поручио је Ерак

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести