"ДЕЛФИНИМА" СЕДМО МЕСТО на Европском првенству за ватерполисте у Хрватској

Ватерполисти Србије освојили су седмо место на Европском првенству у Хрватској, пошто су савладали Румунију са 18:7.
1
Фото: Ђорђе Лазић, фото: ВСС/С. Сандић

"Делфини" су оправдасли улогу фаворита у овој утакмици, али мора се истаћи да је ово тек трећи пут да наша репрезентација не игра у борби за одличја. Ово је други најлошији пласман Србије после оног из Сплита од пре две године када смо били девети и такође савладали Румуне у борби за ту позицију.

Добро су "делфини" отворилиутакмицу и брзо повели са 4:0, Румуни су до првог гола дошли у финишу овог периода игре, да би на крају Мандић трећим поготком довео Србију до вођства од 5:1. После 6:1 за наш тим мало је попустила концентрација српског тима. Срећом, Румуни то нису знали да искористе. На велики одмор отишло се са 8:3 за српски тим. Наставила се у трећем периоду нешто лошија игра нашег тима у нападу, али су успевали да одржавају предност и чак да је повећају, па је на крају трећег дела било 12:4. Иста слика и у последњој деоници. Србија је играла таман колико треба да одржава високу преднот и мирно приведе сусрет крају.

Србија - Румунија  18:7 (5:1, 3:2, 4:1, 6:3)

ЗАГРЕБ: Базен Младости, гледалаца: 400, судије: Коломбо (Италија), Бурже (Француска). Играч више: Србија 13 (9), Румунија 4 (2), Петерци: Србија 1 (1).

СРБИЈА: Филиповић, Мандић 4, С, Рашовић 3, Ранђеловић, Лазић 4, Радуловић 2, Драшовић 2, Н. Јакшић 1, Вицо 1, П. Јакшић, Лукић 1, В. Рашовић, Митровић.

РУМУНИЈА: Тиц, Белењеши, Лутеску 1, Фулеа, Вранћеану 2, Приотеса, Тепелуш 1, Неамту 1, Колодровшчи 1, Горђеску, Јудеан, Ванчик 1, Драгусин.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести