ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА ВАТЕРПОЛИСТЕ: "Делфини" у осмини финала чекају Французе

Ватерполисти Србије убедљиво су у последњем колу у Ц групи на Европском првенству савладали Малту са 21:4.
s
Фото: ВСС

Изабраници Уроша Стевановића освојили су прво место у групи и у осмини финала играће сутра, у среду, са Француском, која је заузела четврто, последње, место у А групи. Утакмица се игра сутра, у среду, од 18.30 часова.

Малта је већ одрадила посао савладавши Израел, па се Србији супроставила са 11 играча. Кариљо је суспендован због искључења, а још тројица ватерполиста су болесни. Са друге стране Стевановић је одморио Драшовића и Убовића, у тиму су били Лукић и Лазић.

Србија је лако реализовала прва четири напада, а Малтежани су током првих осам минута упутили само два ударца ка Филиповићу и то са десет метара. У другој четвртини су се Малтежани распуцали, после 12 минута постигли гол са играчем више и натерали Филиповића на седам одбрана. Наш напад је био продуктиван, два пута врло расположен Милојевић, па мајсторије Радуловића и Николе Јакшића, уз два гола Страхиње Рашовића. Како је утакмица одмицала Србија је решетала мрежу Малтежана. Обе екипе су више мислиле о наредним испитима, јер сад тек почиње оно право.

У другој утакмици у нашој групи Немачка је савладала Израел са 14:8. У Д групи Румунија је победила Словачку са 8:7, а Холандија Словенију са 23:7.

Србија - Малта 21:4 (5:0, 6:1, 5:1, 5:2)

ЗАГРЕБ: Базен Младости, гледалаца: 300, судије: Еверс (Холандија) и Ћопић (Хрватска). Играч више: Србија 5 (3), Малта 3 (1). Петерци: Србија 1 (1).

СРБИЈА: Филиповић, Мандић 1, С. Рашовић 3, Ранђеловић 3, Лазић 1, Радуловић 3, П. Јакшић 1, Н. Јакшић 3, Вицо 1, Милојевић 4, Лукић, В. Рашовић 1, Митровић.

МАЛТА: Тантиљ, Фаруђа, Качиа 1, Бонавиа, Мускат 1, Кутајар 1, Абела, Н. Замит 1, Д. Замит, Азопарди, Бусутил.

Г. Маленовић

Среда

Осмина финала (Загреб)

Француска - Србија (18.30)

Црна Гора - Немачка (20.15)

Четвртак

Осмина финала (Загреб)

Грузија - Румунија (17)

Грчка - Холандија (19)

Од 13. до 16. места (Дубровник)

Словачка - Израел (17.45)

Словенија - Малта (20.15)

Фото: ВСС/С. Сандић

Стевановић и Ћирић о Француској

Одмах су почела размишљања о Француској која на мегдан стиже са добрим партијама из Дубровника. Док су се играчи распливали, са новинарима су разговарали чланови стручног штаба.

Урош Стевановић је прво изнео утиске о играма у групи.

- Види се по оствареним резултатима да не припадамо овој доњој групи- Сада је на нама да се у утакмици са Француском вратимо у топ осам у Европи. Спремали смо се за тај меч. Надам се да смо спремни.

Французи су показали добре партије у групи?

- Француска је не само у Дубровнику показала одличне партије. У Фукуоки је имала добијени меч против Шпаније у чевртфинлу, изгубила је у последња четири минута. Црну Гору су у Дубровнику требало да победе, имали су два гола вишка четири минута пре краја. Имају одређен систем, држе се тога. Голман је одличан, центри такође, за оба тима је то прави финални меч.

Они стижу са три тешке, Србија је имала три лаке утакмице. Ко је у предности ?

- Тешко је сада да се каже. Тачно, они су имали три захтевне а ми три лагане утакмице. Тешко је сада рећи ко је то више искористио.Ми смо спремни на све али нисмо још осетили тежак меч.

Многи спомињу тај Сплит ?

 - Жеља да се реванширамо за Сплит није мач са две оштрице. Сигурно је да смо мотивисанији.да покажемо да то није реално стање ствари. Било је из овог састава играча који су били на тој утакмици знају шта може да нас очекују и како треба да приступе игри. – завршио је Стевановић.

Помоћник Стевановића Стефан Ћирић је годинама у Француској, тренер је једног од најбољих клубова Нојзи ла Сека.

- Види се велики утицај Вјекослава Кобешчака. Играју као Југ, посебно у одбрани и посебно са играчем мање. Знају се лидери, Крузија, Марзуки, сада је ту Бодегас. Не заборавите голмана Фонтанија, заслужан је за одличне резултате.

Искусни су?

- Јесу, просек је преко 30 година али то не значи ништа. У налету су. Имају играче попут Вернуа и Бодегаса који могу да буду успешни и као бекови и као центри, имају новине у игри, често мењају позиције.

Знате их добро, како Французи сада виде српску екипу ?

- За њих смо ми олимпијски шампиони а ми знамо да нас чека јако тежак меч.

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести