ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ: Српкињама десето место у Ајндховену

Ватерполисткиње Србије освојиле су десето место на Европском првенству у Ајндховену.
s
Фото: Ana Milićević, MTB-Photo / Marcel ter Bals / Vaterpolo savez Srbije

Изабранице Драгане Ивковић су поражене у мечу за девету позицију од Израела са 13:12. Тако су наше девојке лошије пласиране за једно место у односу на прошли шампионат у Сплиту.

Опет су Српкиње играле с осцилацијама, као и у претходна три сусрета и поново платиле данак неискуству, као против Хрватица у осмини финала. Слично је било и у разиграванју од 9: до 12. места са немицама, али су наше девојке ипак успеле да извуку победу против Немица.

Први део сусрета одигран је добро, како у одбрани тако и у нападу и наше девојке су чак имале и четири гола предности (7:3). Но, у завршници другог дела Израел је смањио на "минус три", а онда серијом од 3:0 у трећој деоници дошао до изједначења. Два пута су Српкиње долазиле поново до предности и тако је завршен трећи део (9:8), а онда су Израелке искористиле пад у игри Србије и искуством стигле до победе и деветог места.

Немачка је освојила 11. место, пошто је савладала Чешку са 15:12.

Србија - Израел 12:13 (3:3, 4:1, 2:4, 3:5)

АЈНДХОВЕН: Градски базен, гледалаца: 300, судије: Куникова (Словачка) и Грандин (Француска). Играч више: Србија 8 (5), Израел 7 (3). Петерци: Србија 1 (1), Израел 1 (1).

СРБИЈА: Травар, Швец 2, Шарац, Милићевић 2, Трмчић, Лукић 2, Радоњић 2, Мандић 1, Диаз 2, Илић 1, Ратковић, Залић, Дулић.

ИЗРАЕЛ: Кац, Јакоби 3, Фаркаш, Богаченко 4, Кордонскаја 1, Футориан 1, Струго 1, Менакерман, Левинштајн, Сасовер 1, Хохберг, Леви 2, Какузин.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести