МАЂАРИ ШАМПИОНИ СВЕТА У ВАТЕРПОЛУ, Грци пали после драме  

Ватерполисти Мађарске нови су шампиони света у ватерполу, пошто су после невероватне драме у финалу после петераца освојили титулу против Грчке - након регуларног дела било је 10:10, а шампиона су одлучили петерци.
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

И они су били изузетно драматични, са много промашаја и одбрана голмана, а на крају су Мађари били сигурнији и захваљујући голману Соми Вогелу дошли су до титуле.

Грци су пропустили велику шансу и у завршници регуларног дела, али и у петерцима где нису искористили неколико прилика које су им Мађари поклонили. Лоше су изводили пенале и на крају су морали да се утеше сребром.

Мађари су боље ушли у меч и после прве деонице су водили са 4:2. Грци се међутим нису предавали и успели су после друге и треће деонице, које су добијали са једним голом разлике да се врате у егал, а онда је виђена драма последњој деоници, која је на крају завршена са 3:3.

Грци су имали у последњим тренуцима невероватне прилике, два пута играча више и једном чисту контру где је голман Мађарске одбранио невероватан зицер и спречио их да већ после регуларног дела дођу до злата.

(Телеграф.рс)

 

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести