култура

Нови Сад ПЕТ ГОДИНА НОВОСАДСКОГ ДЕЧИЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА Место квалитетне културне понуде за најмлађе
Новосадски дечији културни центар, једна од најмлађих установа културе Града, обележио је петогодишњицу свог постојања.
Нови Сад ОПШТИНА ПОДРЖАВА ТРИДЕСЕТ ПРОЈЕКАТА ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ За три филмска фестивала 610.000 динара
За манифестације, пројекте и програме од интереса за општину Сремски Карловци у области културе у овој години локална самоуправа утрошиће 3.750.000 динара.
Култура / Књига ПРИЧЕ О КЊИГАМА Ти кажи име града, а ја ћу теби ко је писац
Чине ли градови у романима од писаца бесмртнике, или је писац тај који својом списатељском вештином од градова чине вечне јунаке? Верона је, заувек, град у коме се одвија вечита трагична љубавна сторија о судбинском сусрету Јулије и Ромеа, а у Фиренци, далеке 1265. године, Данте Алигијери је, на мосту Понте Векио, први пут видео бесмртну Беатриче.
Култура 2023. ГОДИНА БИЛА ЈЕ ГОДИНА ВЕЛИКИХ ГУБИТАКА ЗА СРПСКУ КУЛТУРУ: Ево које познате личности су нас напустиле
Глумци, редитељи, писци и пријатељи опростили су се ове године од великана српске културе.
Култура / Сцена НЕБОЈША БРАДИЋ: Оставио сам леп траг у позоришту у 2023. години
БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је редитељ Небојша Брадић који је говорио о свом раду на опери "Фалстаф", мјузиклу "Жене на ивици нервног слома" и представи "Мама".
Војводина КУЛА ДОБИЈА МУЗЕЈ Почела реконструкција некадашње зграде полиције 
КУЛА: Почела је реконструкција, доградња, енергетска санација и промена намене некадашње зграде полиције у Кули у музеј и градску библиотеку.
Политика ИНТЕРВЈУ МАЈА ГОЈКОВИЋ ЗА "ДНЕВНИК" Сто капиталних пројеката ове године
Пот­пред­сед­ни­ца вла­де и ми­ни­стар­ка кул­ту­ре Ма­ја Гој­ко­вић у по­не­де­љак ће се са­ста­ти са све­штен­ством ма­на­сти­ра Хи­лан­дар, ка­ко би се уве­ри­ла ка­ко на­пре­ду­ју ра­до­ви, али и ко­је су још по­тре­бе и про­бле­ми ко­је тре­ба ре­ши­ти за до­бро­бит овог из­у­зет­ног ку­тур­ног на­сле­ђа.
Култура / Наслови Основа једне цивилизације, народа, државе и нације: Култура креира укус и начин размишљања
Замислите када би емисије на телевизији, радију, на различитим онлајн платформама трајале осам секунди. Када би текстови у новинама, на порталима и сајтовима били дугачки само толико да можете да их прочитате за осам секунди.
Нови Сад Недеља италијанске културе у Новом Саду од 20. до 26. маја
Манифестација “Недеља италијанске културе у Новом Саду” која нуди богат културни програм, биће одржана од 20. до 26. маја, саопштила је дирекција те смотре.  
Култура / Наслови Потписан Програм сарадње у култури Србије и Кине до 2024.
БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка културе Маја Гојковић и амбасадорка НР Кине Чен Бо потписале су данас у Влади Србије Програм сарадње у области културе и уметности између Министарства културе и информисања Србије и Министарства културе и туризма НР Кине за период 2021 - 2024. године.
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести