Час/опис: Град од хартије

Часопис за књижевност, уметност и културу “Градина” у новој серији (број 64-65) посвећен је теми градова. Уредник “Градине” Зоран Пешић Сигма тим поводом пише

да “на реци Читања подигнути су градови од наслова”.

- Ова свеска Градине, двоброј 64-65, простире се на четири стотине страница. Читав град од хартије! Око шездесет аутора (писаца, песника, китичара, преводилаца, уметника) учествовало је у овом пројекту. У прави центар збивања ускочила је Владислава Војновић, која је добијањем престижне награде “Стеван Сремац” добила ту привилегију да читаву улицу у овом граду посветимо њеном књижевном портрету. Драгана Р. Машовић нам је представила душу једног града. Белфаст! Мурали, графити, митологија, књижевност и историја у једном дивном есеју који ће трајати. Град прозер насељава осморо писаца придошлих из Лесковца, Београда, Ниша, из Јапана и Босне. Град поезије отвара Волт Витман “Демократским појањем”, наставља Добрица Камперелић мултилингвистичким песмама и визуелним експериментима, а песнички инжењеринг довршавају Шајтинац, Стојковић, Вукадиновић, Цветановић, Киковић-Јовић и Димитријевић - на поетски начин открива садржај нове “Градине” њен уредник.

“Градина” још садржи темат “Градови стрипа на југу Србије” који је приредио Марко Стојановић, као и поглавље критике, у којем су представљена нова књижевна издања.
И. Б.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести