Цртежом на слику

Спомен-збирка Павла Бељанског и Академија уметности Универзитета у Новом Саду настављају дугогодишњу сарадњу, ове недеље кроз два програма.

Сутра, 15. децембра, у 19 часова биће одржан концерт студената студијског програма Композиција АУНС. Млади композитори представиће се кроз вокално-инструменталне саставе и примену електронике. Концерти се приређују као би се поспешила интеракција између композитора и извођача, подигла уметничка свест, као и могућност примене различитих врста инструмената у композиционој пракси, те представила нова музика (дела) ширем аудиторијуму. Концерт ће бити одржан у сали на спрату Спомен-збирке, међу сликама великих уметника из колекције Бељанског.

А у петак, у 13 часова, биће отворена изложба “Цртежом на слику” као још један пројекат нове уметничке визије инспирисане делима из колекције Павла Бељанског. Претходних година у оквиру овог пројекта представљени су радови наставника и сарадника Академије, а овог пута су учествовали студенти мастер студија. Цртежи младих уметника-студената са Департмана ликовне уметности, чиниће део изложбене поставке, а нова дела биће изложена у оквиру сталне поставке у непосредној близини изворних представа у којима су пронашли надахнуће. Пројекат и изложба “Цртежом на слику” проистекли су из отворености Спомен-збирке ка актуелним уметничким праксама и токовима, и расположења АУНС да се укључи у рад институција културе, у циљу стварања свести о музеју као значајном едукативном центру, наводе организатори пројекта.

Н. П.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести