Стивен Мур: Филм "ХЕРОЈИ ХАЛИЈАРДА" заслужује да се види на Нетфликсу или Хулуу

БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је амерички глумац Стивен Мур који је говорио о својој улози у филму "Хероји Халијарда" редителај Радоша Бајића.
Танјуг/Јадранка Илић
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Мур је рекао да игра Едварда Волша, америчког пилота обореног у Србији, који је одведен у дом српске породице Јовић, која га штити од Немаца, а успут се заљубљује у њихову ћерку коју игра Теодора Драгићевић.

"У припреми улоге слушао сам доста музике тог доба. Направио сам дугачку листу и слушао ноћ и дан да стекнем осећај. То су све љубавне песме из 20-их, 30-их и 40-тих из Америке. Ела Физџералд и неки класици", рекао је глумац.

Настојећи да се клони друштвених мрежа и свог телефона, Мур је гледао много филмова о Другом светском рату, сматрајући да су добра референца, јер су многи снимљени у то време "подробни су у смислу онога о чему причају".

Говорећи о снимању у Србији, Мур је истакао да мује било лако, јер су му сви у екипи били "тако добри, топли, љубазни", није морао бринути о много ствари и био је "добро збринут овде".

"Драгићевић је невероватна глумица. Могу рећи да сам од ње научио много у смислу опуштеног приступа улози.

Доста наше комуникације је била невербално, а за то је потребно донети помало магије и шарма, што је њој добро ишло на снимању", истакао је Мур.

Приметивши да се налазимо у тренутку људске историје када је важно неке ствари рашчистити, Мур је оценио да "овај пројекат ради управо то", доносећи веродостојно причу о односу Американаца и Срба током о Светском рату, у форми антиратног филма.

"Мислим да је јасно да кроз осећања и људске вредности глумаца у филму указујемо да рат није добра ствар", истакао је Мур.

Према његовим речима, Србија има продукцијски квалитет за снимање филмова, јер има све што је потребно од глумаца надаље да створи "изузетно квалитетан пројекат", што показује неколико последњих пројеката међу којима су "Хероји Халијарда".

"Мислим да из света жели снимати овде. Доста тога се дешава у Холивуду из сцена, људи покушавају доћи овде да снимају филмове и серије, и постоји разлог за то", навео је глумац.

Откривши да је добио бројне поруке из Аустралије или Лондона са питањем када ће моћи погледати "Хероје Халијарда", односно да ли ће се појавити на платформама коа што су Нетфликс или Хулу, Мур је додао да се нада да ће до тога доћи.

"Овај филм заслужује бити тамо, да га сви виде", закључио је Мур.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести