Издавачка кућа Booka и ОТП банка расписали конкурс за најбољи необјављен роман

Након великог успеха првог наградног конкурса на домаћој књижевној сцени за најбољи, оригинални и необјављени роман на српском језику, Издавачка кућа Booka уз подршку ОТП банке, расписала је нови циклус овог пројекта за 2023. годину.
w
Фото: Pixabay.com

Рок за слање рукописа је до 15. маја, а победника очекује новчана награда од 250.000 динара, објављивање романа у тиражу од 3.000 примерака у издању издавачке куће Booka, као и могућност дистрибуције романа у региону уз интензивну промоцију аутора и победничког романа.

Конкурс је јаван, отворен од данас за све заинтересоване књижевне ствараоце. Посебну вредност даје му чињеница да је анониман, односно да је рукописе могуће доставити искључиво под шифром.

Према речима Ивана Бевца, главног уредника издавачке куће Booka, након огромног успеха првог конкурса, који је привукао чак 575 рукописа, сви са нестрпљењем очекују нови конкурс и откривање неког новог свежег књижевног гласа. Прошлогодишња победница Мирјана Дрљевић романом „Нико није заборављен и ничега се не сећамо“ ушла је у најужи избор за НИН-ову награду и већ три месеца је на бестселер листама домаћих књижара.

Сви заинтересовани могу да до средине маја пошаљу рукописе, а победник ће бити проглашен 15. новембра.

О свим правилима и условима конкурса заинтересовани могу да се информишу преко сајта издавачке куће Booka www.booka.rs/konkurs

ПРАВИЛА КОНКУРСА

Један од услова за учеснике је да дужина текста не сме да буде краћа од 180.000 карактера (са размацима), као и да роман није раније објављиван, интегрално или било који његов део. Достављање рукописа под правим именом и презименом значиће и аутоматску дисквалификацију учесника. Једини начин да се предају рукописи је путем сајта издавачке куће, односно, путем конкурсног пријавног формулара. Одлуку о победнику доноси жири који чини уреднички тим издавачке куће Booka.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести