Шербеџија концертом отворио 60. Дисово пролеће

ЧАЧАК: Музичко-поетским програмом под називом „Ето пјесма” југословенски глумац Раде Шербеџија уз пратњу „Западни колодвор бенда” пред пуном салом чачанске библиотеке „Владислав Петковић Дис” отворио је вечерас 60. Дисово пролеће, заштитни знак културе у граду на Морави.
YT
Фото: Youtube Printscreen

На самом почетку Шербедзија је честитао Чачанима титулу прве Националне престонице културе и рекао да наступ на отварању ове манифестације за њега представља „посебну част и свечаност, јер воистину, Владислав Петковић Дис је за њега један од најдражих српских песника”.

Раније данас, Шербедзија је на конференцији за новинаре истакао да у град Чачак није долазио много пута и да је након одбијања градских власти да један од тргова у Чачку понесу име глумице Соње Савић одлучио да никада више и неће у њега доћи, али га је позив на отварање Дисовог пролећа ипак навео да од те намере одустане.

Иначе, Дисово пролеће је највећи симбол културног живота Чачка и у 60 година његовог постојања, Дисову награду понели су многи великани српске и југословенске књижевности, а само неки од њих су Васко Попа, Десанка Максимовић, Оскар Давичо, Милош Црњански, Драган Колунџија, Милован Данојлић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести