Колунџија у славу Баха

Наш познати виолиниста Јован Колунџија гостује у Москви, где ће 18. априла наступити на концерту « Златна класика ». Овај концерт је посвећен обележавању 330 година од рођења Јохана Себастијана Баха,

те ће бити извођена његова дела. По интерпретацији Бахових композиција, иначе, маестро Колунџија је познат у целом свету.

На позив диригента и челисте Александра Рудина, Колунџија ће наступити са руским оркестром « Музика вива », који Рудина води већ више од двадесет година. « Музика вива » се сматра једним од најбољих и најпопуларнијих руских камерних оркестара, који деценијама привлачи пажњу својим атрактивним програмима, сарадњама са најбољим музичарима света, као и посебном атмосфером коју носе њихови концерти. На својим наступима, било да представљају ремек дела музичког опуса или ретко извођене композиције, « Музика вива » се труди да се врати оригиналном, изворном концепту музике, који се неретко губи кроз деценије различитих интерпретација.

Јован Колунџија је добитник најугледнијих и највећих домаћих, као и међународних награда. Поред бројних концерата и гостовања широм света, време посвећује и промовисању и усавршавању младих талената у својој уметничкој задужбини - Центру лепих уметности « Гварнериус », који је 2013. добио статус Установе културе од националног значаја.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести