Квартет из Бирмингема за загревање

Енглески панк бенд Drongos for Europe свираће у у Клубу „Фабрика” (Булевар деспота Стефана 5) у суботу 5. марта. Студентски културни центар Новог Сада овим концертом креће у промоцију

традиционалног, деветог „To Be Punk” фестивала, а чини се да је избор бенда пун погодак.

Наиме, у склопу обележавања четрдесетогодишњице панка у свету, пред Новосађанима ће се први пут наћи припадници друге панк генерације из Бирмингема - Drongos for Europe. Бенд је настао још 1979. године када је ишао на заједничке турнеје са својим пријатељима, суграђанима, из овдашњој публици много познатијег састава ГБХ. Из ране фазе бенда остао је самиздат сингл “Hope & Glory” и два ЕП-ија “Deaths” и “Career & Eternity” из 1982.

Половином осамедесетих Drongos For Europe престао је званично да постоји, али се повремено окупљао за поједине наступе на позив ГБХ. Ипак, пред крај 20. века, на ново инсистирање Колина, Џока и екипе, Drongos for Europe поново се окупљају, решени да оставе значајнији траг на панк сцени. Певачу Томију и басисти Деку прикључују се гитариста Антон и бубњар Кимбо и у тој постави бенд 2003. снима и објављује први албум „Barcode Generation„, а две године касније и други “Hotline to Hades”.

Од тада је Drongos For Europe редован учесник свих важнијих панк фестивала, а на оном најпознатијем у Блекпулу годинама уназад изазивају велику пажњу публике. На њиховим концертима нема пардона, а незабораван доживљај је загарантован. У међувремену, снимили су још пет синглова и два албума, од којих је последњи “Cage the Rage” објављен 2010.

Подршка Енглезима биће локални панк састави Непријатељ прелази зеку и Скупљени на брзину, што чини одличну увертиру за Фестивал првог викенда јуна на истој локацији.Улазнице за суботњи концерт (почетак у 21 сат) продаваће се на улазу у „Фабрику” по цени од 400 динара.

С. Савић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести