Лауреат Јудита Барачкаи

Јудита Барачкаи, студенткиња Универзитета у Сегедину (у класи Марије Темеши), и чланица тамошње оперске куће, иначе родом из Куле, првонаграђена у 4. категорији,

 лауреат је 3. међународног такмичења певача “Вера Ковач Виткаи”, одржаног протеклог викенда у Новом Саду. Такмичење је, иначе, завршено проглашењем победника и гала-концертом награђених учесника, у свечаној сали МШ „Исидор Бајић”, где се и одвијао целокупан програм.

На овом такмичењу су награђени и: Светлана Ђокић, студенткиња Академије уметности у Новом Саду, класа Љиљане Лишковић (5. категорија);  Христина Спасић, студенткиња АУНС , класа Милице Стојадиновић, и Адријан Николетић, ученик СМШ “Коста Манојловић” у Земуну, класа Ненада Ненића, (обоје у 3. категорији); Анђела Николић, студенткиња Филолошко - уметничког факултета у Крагујевцу, класа Војислава Спасића, и Стефан Радмило, СМШ “Исидор Бајић” у Новом Саду, класа Марте Балаж (обоје 2. категорија); Дора Масле, Глазбена школа Фрање Кухача у Осијеку, класа Весне Цоуфал Јаић, и Марко Бранковић, Филолошко - уметнички факултет у Крагујевцу, класа Бојислава Спасића (обоје 1. категорија); и Ана Гаротић, СМШ “Коста Манојловић” у Земуну, класа Светлане Вранић, и Армин Бехрем, Средња музичка школа у Зеници, класа Весне Коспо (обоје у преткатегорији).

Ове године је, због померања термина одржавања, био мањи одзив за такмичење него лане. Учествовало их је 47, али како за наш лист истиче Вера Ковач Виткаи, примадона Опере СНП у пензији по чијем имену је и названо ово такмичење, овог пута је било заиста много добрих певача.
– Чланица жирија, Марија Темеши, која је била на много такмичења, рекла је да никада није слушала толико лепих гласова, и чула толико музикалне деце  – напомиње Вера Ковач Виткаи. – Осетило се колико су се сви певачи посветили певању, и с одушевљењем и љубављу пришли овом послу, јако загрижени за то што раде. Тако мало младих се код нас опредељује за озбиљну музику, и зато мислим да их свакако треба подржати у томе што раде.
Лауреату такмичења “Вера Ковач Виткаи” припало је 10.000 динара, а остали награђени су добили дипломе. 

Н. П-ј.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести