"Ценим оне који цене друге. Мрзим похлепу, шкрте људе..." На данашњи дан преминуо је Дино Дворник

Дино Дворник, који је преминуо на данашњи дан, 7. септембра, био је специфична личност. Многима је помагао, а он лично се грозио похлепности.
d
Фото: Youtube printscreen/Dancing Bear Records TV

Био је осетљив на неправду, сметао му је лоповлук. Њега је растуживало када су људи имали све мање, када су били избацивани с посла, пише 24сата.хр.

"Мој отац има 280 марака пензију, а 78 филмова је снимио. Џек Николсон их је снимио осам. Ја свом оцу месечно шаљем 500 марака. Човек је болестан, од муке и јада. Од људске покварености. Ако мене питате какав сам, добар сам у души и никог никад нисам зезнуо. Радије бих се убио него то направио. Волим људе који се знају сетити лепих ствари из лепих времена. Ценим оне који цене друге. Мрзим похлепу, шкрте људе...", рекао је једном приликом Дино Дворник.

Фото: Youtube printscreen/ Peđa Radović

О чувеном музичару је причао једном и његов колега Рајко Дујмић.

"Био сам пријатељ с Борисом (Борисом Дворником, оцем Дина Дворника), а Дина сам упознао и пре него што је 1989. објавио први ЦД !Дино Дворник". Кад је Дино долазио у Загреб, Борис ми је рекао: "Пази ми на малог" јер Дино је био енфант террибле. Пазио сам на њега и грозно се осећао кад више нисам могао зауставити лешинаре који су кружили око њега", рекао је својевремено Дујмић.

(Телеграф.рс)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести