Ману Чао гостује 5. септембра у Крагујевцу

КРАГУЈЕВАЦ: Популарни шпанско-француски музичар Ману Чао (Manu Chao) одржаће акустични концерт 5. септембра у Заставиној башти у Крагујевцу, у организацији концертне агенције Long Play, саопштила је та компанија. 
svirka muzika gitara pojacalo pix
Фото: pixabay.com

 Биће то његов једини наступ у Србији ове године у склопу европске тунеје, а слично је учинио и 2019. године када је одржао концерт у Нишу, и то у пуној сали Основне школе "Мика Антић". 

 Некадашњи вођа музичког састава “Мано Негра” већ деценијама гради изузетно успешну соло каријеру и тражен је свуда по свету, а турнеје су му углавном распродате.

Како наводи организатор, амбијент Заставине баште, уз непосредан, директан контакт са публиком, сигурно ће погодовати и утицати на стварање јединствене атмосфере коју Ману Ћао увек лако ствара са српском публиком. 

 На репертоару се могу очекивати, у специфичним, интимнијим аранжманима, најпознатије песме из свих фаза његове каријере: "Mala Vida", "King Kong Five", "Me Gustas Tu", "Clandestino", "Bongo Bong". 

 Ману Ћао је аутентична појава на светској сцени, у жанру “wорлд мусиц” већ скоро 40 година, и познато је да се на бини никада не штеди и воли да излази на бис.

Последњи пут музичар је гостовао у Србији у септембру 2022. године на отвореној сцени Ботаничке баште “Јевремовац” где је имао двочасовни енергичан концерт пред неколико хиљада посетилаца, а наступ је био унапред распродат. 

Осим тога, Ману Чао је имао наступе и на Еxит фестивалу у Новом Саду, на београдском Стадиону Ташмајдан и у Хали спортова на Новом Београду. 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести