Отворен јубиларни 20. Beer Fest на Ушћу

БЕОГРАД: Јубиларни 20. Бир Фест отворен је вечерас на београдском Ушћу наступом регионалних и домаћих рок бендова “Бомбај штампа”, “Партибрејкерс” и  "Ван Gogh" на Главној бини.
e
Фото: TANJUG/ ZORAN STANIĆ/ bg

Манифестација у организацији куће “Skymusic” је била планирана још 15. јуна, али је због обилних киша и невремена, одложена за два дана, тако да је тек данас отворена фешта.

Програми од 15. и 16. јуна су померени за понедељак и уторак, 19. и 20. јун, са измењеним распоредом музичара, јер популарни британски бенд “Morcheeba” није могао да остане даље у Србији због згуснуте светске турнеје. 

Фронтмен "Бомбај штампе" Ђуро прошетао је публику Бир феста кроз хитове са три студијска албума -  “Бомбај штампа” (1987), “Ја много боље летим сам” (1990), “Нека Ђ одмах доле ЦЈ” (2010).

Након њих је уследио антологијски рок бенд “Партибрејкерс” на челу са Зораном Костићем Цанетом.

Публика је касније на Главној бини гледала популарни рокерски састав “Ван Гог” који води Звонимир Ђукић Ђуле, а ишчекују се и наступи алтернативне групе “Репетитор” и уметнике из Велике Британије, есид џез атракције "Инкогнито”, некада честих госта Београда и Ниша. 

На бини "Riff Стаге" гостовале су алтернативне групе - “Бели багреми”, “Санитариум - Бунт победник 2022, "Риковер", "Снејкс шаркс енд плејнс", "Рејнмекер", "Кени Није Мртав", "Нафта", "Андрејин крст"…

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести