ПОЧИЊЕ ЦИКЛУС ПРАЗНИЧНИХ КОНЦЕРАТА У СИНАГОГИ Од барока до танга и Амире Медуњанин

Циклус „Божићно-новогодишњи концерти“ Музичке омладине Новог Сада отвара барокни оркестар „Савариа“ вечерас у 20 часова у Синагоги, који ће изводити Бахове кантате.
а
Фото: mons promo

Диригент је Пал Немет, а солисти су Нора Дуча, сопран, и Берислав Јерковић, баритон. Репертоар барокног оркестра „Савариа“ из Мађарске обухвата опусе најразличитијих музичких жанрова, од раног барока до класике (од Монтевердија до Моцарта). Гудачка секција свира на оригиналним инструментима из 18. века, док су дувачки инструменти верне реплике оригинала.

„Рахмањинов за два клавира“ назив је концерта који ће пијанисти Владимир Милошевић и Александар Синчук одржати сутра у 20 часова у Синагоги. Повод је двоструки јубилеј најчешће извођеног руског композитора на свету – Сергеја Рахмањинова (150 година од рођења и 80 година од смрти). 

У понедељак 18. децембра циклус се наставља у Синагоги концертом квинтета „Белтанго“. До данас је овај ансамбл, одржао преко хиљаду концерата широм Србије, и у преко тридесет земаља Европе и света.

Два концерта, 22. и 23. децембра у Синагоги, приређује Амира Медуњанин, и оба су већ распродата. На традиционалном децембарском концерту Амире Медуњанин у нашем граду, публика ће имати прилику да ужива у њеној интерпретацији традиционалне севдалинке у интимној формацији трија. Уз Амиру Медуњанин ће наступити Антонио Врбички, хармоника, и Леополд Сташић, виолина.

Концерт танго ансамбла „Либеркватро“ најављен је за 26. децембар у Синагоги. Програм који су припремили ови музичари зове се „Неки нови танго“ и базира се на савременим и традиционалним танго нумерама, наравно и композицијама Астора Пјацоле.

Улазнице за све концерте су у продаји у Музичкој омладини Новог Сада, радним данима од 9 до 14 часова, или онлајн на њиховом сајту.        

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести