ПРОДАТА СЛИКА коју су НАСЛИКАЛИ четворица "БИТЛСА" током турнеје у Јапану! Ево и за колико новца

Слика коју су Битлси заједно направили током турнеје по Јапану 1966. године продата је за 1,74 милиона долара на аукцији у Њујорку, саопштила је аукцијска кућа Кристи.
а
Фото: Youtube printscreen/The Beatles

Дело урађено техником акрила и акварела, познато под називом "Слике жене", једина је позната слика коју су направила и потписала сва четири члана реномираног британског рок бенда - Џон Ленон, Пол Макартни, Џорџ Харисон и Ринго Стар.

Чланови Битлса насликали су ово дело у апартману старог хотела ''Хилтон'' у Токију, на листу традиционалног јапанског "ваши" папира.

Сваки члан је сликао од једног угла према средини слике, где су се сви на крају потписали, преноси агенција Кјодо.

Бенд је наступао у дворани ''Нипон Будокан'' у Токију од 30. јуна до 2. јула 1966. године, а свој последњи концерт на турнеји одсвирао је крајем августа те године у Сан Франциску.

Биограф Битлса Марк Луисон рекао је да је популарна британска четворка одустала од турнеје два месеца пошто су били у Токију и да се никада нису вратили као група.

- То је један од разлога зашто је ова слика тако посебна, јер наког тога нису имали прилику да оволико времена проведу заједно - рекао је Луисон.

К1инфо

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести