РОЏЕР ВОТЕРС СНИМИО НОВУ ВЕРЗИЈУ ЧУВЕНОГ АЛБУМА ПИНК ФЛОЈД Постоји само један пут у Југославији

ЛОНДОН: Британски музичар Роџер Вотерс  помиње да "постоји само један пут у Југославији", у песми "The Great Gig In The Sky", на његовом недавно објављеном албуму "Dark Side of The Moon Redux".
s
Фото: Youtube printscreen/earthquake1755

Вотерс је снимио своју верзију чувеног албума "Dark Side of the Moon" његовог некадашњег састава Пинк Флојд (Флоyд) из 1973. године, а композицији "The Great Gig In The Sky" је сада дописао речи у којима је подсетио на причу америчког песника Доналда Хола (Халл 1928-2018).

У новој верзији "The Great Gig in The Sky", Вотерс је додао речи у којима каже да се на крају наступа у Загребу, "изненада нашао како говори пред десет хиљада Хрвата Донову причу 'Један пут'". Хол је у својој причи био описао како је 1952. године са супругом колима из Аустрије ушао у Југославију. Када је непознатог човека са великом црном лимузином, који му је изгледао као неко веома важан, упитао за пут ка Загребу, овај му је одговорио слежући раменима: "Постоји само један пут у Југославији". "Нисам знао да ли ће схватити, када дођем то тога: 'Постоји само један пут у Југославији'. Прснули су у гласан искрен смех", наводи Вотерс у својим речима песме.

 У јутјуб објашњењу песама, снимљеном поводом "Редуџ" издања, Вотерс је навео да "The Great Gig In The Sky" "говори о могућности живота после смрти". Вотерс је додао да је "'Redux" верзији песме додао стварну причу о свом сјајном пријатељу Холу и његовој смрти од рака. "Имамо само један пут. И то описујем у 'The Dark Side of The Moon'", истакао је Вотерс. Према његовим речима, након песме "Breath", при почетку албума, са откуцајима "бу-бум" срца у утроби мајке, иде се "до краја, где год да он био", а то је у овом случају "Eclipse", јер се са "еклипсом завршава светло".

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести