ИГРОКАЗ НА ОТВАРАЊУ КОНЦЕРТНЕ СЕЗОНЕ „НЕО” ФЕСТИВАЛА „Песме Декамерона...” у Свилари

Концертна сезона 2023/2024 “НЕО” (Некласичног фестивала класичне музике) биће отворена вечерас у 20 часова у КЦ “Свилара“ игроказом под називом “Песме Декамерона - нова ренесанса”, рађеног на музику Ведрана Феризовића, у режији Маје Гргић. Улаз је слободан.
svilara dnevnik
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

- “Песме Декамерона - нова ренесанса” је јединствени музичко-плесни игроказ који комбинује нестандардни камерни секстет и модерни плесни дуо.

Инспирисан Бокачевим Декамероновим ликовима, овај игроказ истражује дубоке аспекте људске природе, истовремено приказујући човека као пожудног и грешног, али и добронамерног и наивног. Главна идеја “Песама Декамерона...” је оживети осећај истинске борбе између добра и зла у човеку који, пре сваког осећаја, жели доживети радост - наводи се у најави овог игроказа.

Плесни дуо чине Александар Бошков и Сташа Кукић, а музику изводи ансамбл у којем су Тодора Стојиновић, глас, Ведран Феризовић, глас и гитара, Ксенија Башић, флаута, Марко Милетић, виолончело, Ервин Малина, контрабас, и Дарко Карлечик, добош. Извођачи ће публику провести кроз десет песама “Декамерона” и десет покретом испричаних прича. “Ови контрастни диптиси ће се смењивати, стварајући напетост између песме и игре”. 

            Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести