Изложба Душана Марина у Галерији СУЛУВ-а

У галерији Савеза удружења ликовних уметника Војводине (СУЛУВ), Булевар Михајла Пупина 9, вечерас у 20 часова биће отворена изложба слика Душана Марина, која ће моћи да се погледа до 24. јуна.
д
Фото: Промо

Душан Марино кроз свој уметнички рад ствара слике „веома занимљивог и аутентичног споја садржине и форме“.

- Готово дневнички, на духовит начин бележи свакодневицу, бави се популарном културом, трешом и кичом… али и сложеним односом појединца, мушкарца и жене, њиховим идентитетном у односу на време и прилике као и њиховим несвесним виђењем себе самих. То је поетизована друштвена критика оштрих запажања изражена свежим сликарским поступком и ликовношћу која се једнако ослања на естетику дигиталних и традиционалних медија – напомиње се у најави ове изложбе. - Скоро увек представља појединца као типизован лик уопштеног идентитета који као да представља архетипског човека са балканских простора и у новијој историји. На тим особама, уочава, бележи и наглашава њихове особености толико смешне а још чешће гротескне, постављајући их у одређене ситуације из живота, указујући посматрачу на утилитарни садржај свог дела који је на прави начин одвојен од садашњег естетског облика.

Душан Марино је сликарство завршио на Факултету ликовних уметности у Београду. Поред своје уметничке делатности, већ 15 година води алтернативни уметнички простор „Галерија Кафе“ у Панчеву, који се бави промоцијом културе и афирмацијом младих уметника.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести