Нова изложба у галерији СУЛУВ-а Слика града

Мултимедијални центар “Лед Арт” и Савез удружења ликовних уметника Војводине (СУЛУВ) организатори су изложбе под називом „Слика града“, која ће бити отворена вечерас у 19 часова у галерији СУЛУВ-а (Булевар Михајла Пупина 9, и моћи ће да се погледа до 12. јануара.
suluv
Фото: Youtube Printscreen

На изложби ће бити представљени радови аутора, који су на основу одлуке комисије откупљени у оквиру пројекта “Откуп уметничких дела из области визуелних и ликовних уметности колекција Слика града”. Радови који су учествовали на конкурсу требало је да представљају актуелну савремену уметничку продукцију. Откупљени радови ће постати трајни фундус Града Новог Сада. 

Комисија у саставу Нела Тонковић, Биљана Ћирић и Селман Тртовац, изабрала је радове следећих аутора: Александре Новаковић, Андрее Палашти, Бојана Новаковића, Босиљке Зиројевић Лечић, Драгане Стевановић, Гојка Дутине, Маје Ердељанин, Милице Дукић, Лидије Крњајић, Константиноса Петровића, Саре Масникосе, и Стефана Илића.

- Специфичност Новог Сада, као урбане средине и другог највећег и најразвијенијег града у Републици Србији, је последњих тридесет година обележио нагли и убрзани раст становништва. На нивоу савремене уметничке праксе у области визуелних уметности, карактеристично је оснивање група и уметничких покрета, квалитативни и кванти- тативни скок броја уметника који живи и ради у Новом Саду, оснивање манифестација и иницијатива. Нови Сад тако постаје локација где се могу пратити токови светске савремене уметничке сцене, њене тенденције дисперзованости савременог уметничког стваралаштва.

Пројекат „Слика града“ из тог разлога покреће системске вредности формирајучи колекцију ангажованих савремених стваралаца – наводе реализатори овог пројекта, који је, по њиховим речима, оријентисан на успостављање локалне стратегије на нивоу Града Новог Сада за директну подршку уметничкој продукцији у оквиру савремене визуелне праксе и стварању фундуса уметничких дала савремених стваралаца.

Н. Пејчић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести