Прљаво казалиште - нови албум за четири деценије трајања

Од „Црно-бијелог свијета“ прошле су три-четири генерације рокера, али и много хитова који су обележиле још мало па четири деценије рада Прљавог казалишта.

Наредна година за ове рокенрол ветеране из хрватске и познатог имена екс Ју сцене бичће јубиларна, јер ће прославити 40 година од оснивања, а према речима Младена Бодалеца, певача бенда, немају планове да окаче инструменте о клин.

– Следеће године се навршава 40 година како је Прљаво Казалиште кренуло путевима рокенрола. Морате признати да је то респектабилна бројка и у светским оквирима. Из вечери у вече пењемо се на позорницу настојимо забавити своју публику и то нас јако весели и надамо се да ће трајати још дуго, дуго – каже Бодалец.

Он додаје да нису у кондицији као пре четири деценије, па су пред сваки наступ потребне кондиционе припреме.

– Године остављају трага, хтео не хтео, па се пролазе припреме да би човек могао да издржи на бини. Јер то је рокенрол, он захтева пуно енергије – истиче певач „Казалишта“.

Како каже, четворогодишња пауза од последњег албума „Можда догодине“ изнедрило је много нових песама, али се још не зна када ће ући у студио и издати нови албум. Бодалец наводи да су приоритет дали наступима уживо.

– Ми смо ово лето јако пуно радили, па смо мало застали са новим песмама, којих већ има за два албума, али сада треба одабрати шта ћемо узети за снимање. Не знам да ли ће бити на јесен, ове године, или следеће године. Оно што је добро, а то је да се у рокенролу цени минули рад па људи радо дођу да послушају Прљаво казалиште, независно од тога да ли има новог албума или нових песама. То нас чини комотнијима, али с времена на време, због себе, морамо да радимо и у студију и мислим да ће то донети нове песме – закључује Младен Бодалец.

А. Савановић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести