Србија у првој полуфиналној вечери Евросонга

Србија ће наступити у првој полуфиналној вечери Песме евровизије, одлучено је жребом којим су отпочеле припреме за 60-ти Евросонг, који ће у мају бити одржан у Бечу.

Ззребом је одређено када ће која од 33 земаља наступити у полуфиналном такмичењу, које ће, као и главно вече, бити одржано у највећој бечкој дворани „Штатхале“.
Редни број, под којим ће земље излазити на сцену, биће одређен тек у марту, јер се одређује након што су сви учесници номиновали своје песме.
Фиксно у финалу место имају, поред домаћина Аустрије, Немачка, Италија, Француска, Шпанија и Велика Британија.

Укупно ће на Евросонгу учествовати представници 39 нација, две више него у Копенхагену, пошто су Србија и Цешка, као и Кипар поново пријавиле учешће, док је Украјина отказала долазак у Беч.
У бечкој Већници данас је извршен жреб, који је пратио извршни продуцент Уније европских емитера (ЕБУ) Јон Ола Санд.
У првом полуфиналу, које ће бити одржано 19. маја наступаће певачи из Јерменије, Белгије, Естоније, Финске, Грчке, Македоније, Молдавије, Холандије, Албаније, Данске, Грузије, Румуније, Русије, Србије, Мађарске и Белорусије.

У другом полуфиналу, које је заказано за 21. мај наступаће извођачи из Ирске, Литваније, Малте, Црне Горе, Норвешке, Португала, Сан Марина, Чешке, Азербејџана, Исланда, Израела, Пољске, Летоније, Швајцарске, Ссведске, Словеније и Кипра.
Финално вече заказано је за 23.мај.
Главни град Аустрије у знаку је предстојећег Евросонга од којег очекује, не само позитивне ефекте по имиџ земље, већ и по привреду.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести