Урнебесна трагедија

Представа “ Урнебесна трагедија” Душана Ковачевића, у режији Маје Гргић, на репертоару је Српског народног позоришта и биће изведена вечерас (уторак) у 19.30 часова на сцени “Пера Добриновић”.

“Урнебесна трагедија” почиње “као водвиљ, и то је оно што, уз једноставност Ковачевићевог рукописа с одговарајућим поступком у режији може да заведе на помисао како је посреди једна врста лаке друштвене комедије која у себе укључује и елементе (мело)драме. Дакако да је то варка, нарочито Ковачевићеве драматуршке технике, која воли да се игра са жанровима, баш колико и са парадоксима. Породичне и личне трагедије код Ковачевића, мале и велике катастрофе које се дешавају у наоко обичним људским животима, избијају на очиглед када апсурди комедије покажу наличје конкретне, реалистичке ситуације и када комични поводи заврше у трагичним последицама, као што у ’Урнебесној трагедији’ завршава бурлеска породичне вечере” (Феликс Пашић).

У овој представи играју: Марија Меденица, Миодраг Петровић, Александра И. Плескоњић, Душан Јакишић, Тијана Максимовић, Мирјана Гардиновачки, Михаило Јанкетић, Никола Ивачков и Драган Којић.

Н. П-ј.

Две карте за читаоце „Дневника”
Читаоцима “Дневника” поклањамо две карте за “Урнебесну трагедију”. Добиће их читалац који се данас (уторак) у 12 часова јави на телефон Културне рубрике “Дневника” 480 6881. Добитник ће улазнице моћи да подигне на портирници “Дневника”.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести