Ако желите да пробате нешто сасвим другачије, али без провођења сати у кухињи, овај супербрзи рецепт за домаћи чоколадни колач од јабука сјајан је избор.
У питању је дезерт који се састоји само од јабука и чоколаде, а ако постите, одаберите веганску чоколаду и имате феноменалну посну посластицу.
Мирис ће бити феноменалан, укус такође, а имајте у виду и следеће: што су јабуке слађе – то боље.
Састојци:
4 јабуке
250 г ваше омиљене чоколаде
Припрема:
Ољуштите јабуке и исецкајте их на коцкице. Прокувајте их док не омекну.
Отопите чоколаду.
Ставите коцкице јабуке у блендер, па прелијте отопљеном чоколадом (сачекајте да се малко прохлади, да не покварите блендер), па блендајте док се лепо не сједини.
Излите у посуду за печење (по жељи, обложену пек-папиром, фолијом и сл), протресите да се лепо распореди, па ставите у фрижидер. Ако не успева да се стегне, слободно одложите у замрзивач на неколико сати.
По жељи можете украсити кришкама јабука.
Glossy.rs/ Дневник