Састојци за, тзв. коре:
- 1 велика банана
- 100 г сусама или овса
Пуњење:
- 200 г јагода
- 1/2 шоље јогурта
- 2 кашике меда
- 1/2 паковања безбојног желатина
Прелив:
- 80 г полуслатке чоколаде
- 2 кашике кикирики путера
Припрема:
Изгњечите банану, помешајте са сусамом, распоредите у калуп са печење и пеците на 180 степени, 10 минута.
Измиксајте јагоде, мед и јогурт, додајте желатин, па поново измиксајте.
Преспите у испечени калуп и оставите у фрижидеру, на 30 минута.
Истопите чоколаду, помешајте са кикирики путером, па прелијте одгоре.
Поново оставите у фрижидеру да се стегне и ваша посластица је – готова!
Информер.рс/ Дневник